Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Rent-a-menedžer

Številka 14-2011 | Področje: Za mlade

Vir in informacije: Finance, 28.2.2011, http://www.finance.si/, Avtor: Petra Šubic

Mala podjetja bodo kmalu lahko najela menedžerje za prodajo in trženje, IT, poslovne procese, projektno vodenje in vodenje start-up podjetij

V tujini je najem menedžerjev precej razširjena in tudi v krizi rastoča dejavnost. Podjetja ga lahko najamejo za nekaj časa ali za določeno nalogo.

Najem menedžerjev je cenejši in manj tvegan za naročnika

Najpogosteje podjetja najamejo menedžerja, ko vodilni kader odide (v drugo podjetje, na študijski ali bolniški dopust), za vodenje ekipe pri vpeljavi novega programa ali projekta, ko potrebujejo kadrovske okrepitve (ob prevzemu podjetij, ustanavljanju podružnic in spin-off podjetij) in za reorganizacijo podjetja.

Med prednostmi, ki jih najem menedžerja prinaša naročniku, so nižji stroški (ni treba plačati odpravnin, dopusta in bolniške odsotnosti), hitra zaposlitev in pridobivanje novih znanj in izkušenj.

Veliko vodij bi delalo kot najeti menedžerji

Za rent-a-menedžerje so primerni ljudje z veliko delovnimi izkušnjami na vodstvenih in vodilnih položajih v različnih podjetjih. Zanimati jih morajo izzivi, možnosti za osebni in poslovni razvoj, dinamično delo ter prilagodljiv delovni čas in obremenitve ... Zelo pomembno je, da poleg strokovnega in menedžerskega znanja obvladajo tudi mehke veščine in imajo visoke moralno-etične norme ter vrednote.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov