Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Študenti z inovacijsko šolo do ustvarjalnega razmišljanja

Številka 10-2011 | Področje: Za mlade

Vir in informacije: Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (UIP), 7.3.2011, http://www.uip.si/

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske ter UP Fakulteta za management sta sprejela prve študente prve študente letošnjega izobraževalnega programa t.i. I.šole (inovacijska šola), ki se izvaja v okviru predmeta Snovanje in izpeljava podjetniške zamisli Fakultete za managemnet.

Študentje se bodo učili »dizajnerskega« načina razmišljanja (angl. design thinking). Slednji ponuja različen pristop in pogled na razvoj idej in proizvodov po vzoru Univerze Stanford iz ZDA, kjer igrajo ključno vlogo podjetja s svojimi poslovnimi izzivi. Študenti bodo letos reševali poslovne izzive podjetij Harphasea, Robotine in Stol&stol ter nadgradnjo portala: http://www.mikrobiz.net/, ki predstavlja ključno orodje za njihovo delo v okviru I.šole.

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske in Fakulteta za management Univerze na Primorskem, v sodelovanju z gospodarskimi partnerji, želita z izobraževalnim programom I.šola ustvariti kakovostnejši dvosmerni prenos znanja iz akademskega sveta v gospodarstvo. S programom i.šole stremita k usposabljanju študentov za ustvarjalno in kreativno reševanje poslovnih izzivov podjetij.

Več o tem si lahko preberete tukaj.

Dodatne informacije: UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske, Ferrarska 8, Koper, Kontaktna oseba: Petra Dežjot, Tel: (05) 611 7952, E-pošta: qfusb/ef{kpuAvjq/tj, Spletna stran: http://www.uip.si/.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov