Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Odprtje podjetniške točke VEM v Domžalah

Številka 02-2011 | Področje: Za mlade

Vir in informacije: http://www.kamnican.si/, 10.12.2010, Avtor: Ana Savšek

V Domžalah je uradno odprla vrata podjetniška vstopna točka VEM (»Vse na enem mestu«). Vstopna točka VEM v Domžalah svoje storitve nudi potencialnim podjetnikom in delujočim podjetjem iz območja občin Dol pri Ljubljani, Domžale, Kamnik, Komenda, Lukovica, Mengeš, Moravče, Trzin in Vodice. Storitve podjetniške točke izvaja Center za razvoj Litija.

Točke VEM omogočajo vse – od registracije podjetja do pridobivanja raznoterih podjetniških informacij. Potencialni in že delujoči podjetniki lahko tu dobijo ustrezen nasvet, informacije o razpisih za sredstva in izobraževanjih. Na točki VEM se podjetje preprosto registrira, hkrati pa so točke VEM stalno stičišče podjetniškega sveta, saj s svojimi dejavnostmi zagotavljajo podporo podjetnikom pri njihovi dejavnosti. Delovanje točk VEM posredno pomaga odpirati nova delovna mesta, podjetnikom omogoča preprostejši formalni začetek samostojne podjetniške poti, brezposelnim ponuja svetovanje pri odločanju za lastno podjetništvo in registraciji dejavnosti.

Dostop do aktualnih razpisov in pomoč pri pridobivanju nepovratnih sredstev in drugih spodbud za uresničevanje podjetniških projektov – to so prednosti, zaradi katerih so podjetniške točke Centra za razvoj Litija vedno dobro obiskane. Če so bile ob prvih odpiranjih pomembne predvsem zaradi preprostejše registracije in pridobivanja nujnih informacij ob začetku podjetniške dejavnosti, so svojo vlogo z leti razširile predvsem na področja svetovanja, izobraževanja in povezovanja. Za inovativne podjetniške ideje svetovalci točk VEM po potrebi poiščejo tudi zunanjo strokovno pomoč, podjetnike pa nenehno spodbujajo k povezovanju z drugimi podjetniki v regiji.

Podjetniška točka v Domžalah je ena izmed vstopnih točk VEM, ki jih sofinancirata Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije ter Ministrstvo za gospodarstvo.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov