Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

SPIRIT Slovenija in tatarstanska TIDA podpisali memorandum o sodelovanju

Številka 51-2014 | Področje: Kažipot po globalnem trgu

Vir in informacije: Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT Slovenija, 16. 12. 2014, http://www.spiritslovenia.si/

Na slovensko-tatarstanski poslovni konferenci, ki je potekala 16. decembra 2014 ob obisku visoke delegacije iz ruskega Tatarstana, sta Javna agencija SPIRIT Slovenija in Tatarstanska razvojno-investicijska agencija - TIDA podpisali medsebojni memorandum o sodelovanju. S tem se obe strani obvezujeta, da si bosta v okviru svojih pristojnosti prizadevali ustvariti dobre razmere za nadaljnjo krepitev gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in rusko republiko Tatarstan.

Namen memoranduma je okrepitev sodelovanja na razvojnih projektih med obema institucijama na različnih področjih, predvsem pa na področju logistike, kmetijstva, gradbeništva, industrije ter povečanje investicijskih aktivnosti ter spodbujanje gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in rusko regijo, kjer je veliko priložnosti na različnih področjih.

Ruska federacija je teritorialno največja država na svetu s tržno orientiranim in globalno povezanim gospodarstvom, ki temelji na neizčrpnih virih naravnih bogastev ter predstavlja veliko priložnost za slovenska podjetja. Država je pomembna zunanjetrgovinska partnerica Slovenije, blagovna menjava med obema državama je lani prvič v zgodovini presegla dve milijardi dolarjev (1,5 milijarde evrov). Ker je vsa svetovna konkurenca skoncentrirana v Moskvi, se številne priložnosti slovenskim podjetjem ponujajo ravno pri sodelovanju z različnimi ruskimi regijami, ki iščejo priložnosti v tujini.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov