Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Brezplačna delavnica - »Brainstorming«, Ljubljana

Številka 24-2019 | Področje: Poslovni dogodki

Datum: 17. junij 2019, od 14.00 do 17.30 ure

Kraj: Ljubljanski univerzitetni inkubator

Sposobnost razmišljanja na drugačen način, nizanje svežih idej in spodbujanje kreativnosti znotraj timov je v današnjih časih ključna veščina. Pogosto napačno domnevamo, da se dobre ideje kar rodijo ali zgodijo same od sebe. Lahko se ujamemo v miselno zanko, da je kreativnost nadarjenost, ki jo eni ljudje imajo, drugi pa ne.

Vsakdo lahko najde sveže, nove ali izvirne ideje, če se nauči odpreti svoj um ter razmišlja drugače. Drugi pogoj je ustrezno okolje, ki ga pri tem podpira in spodbuja. V podjetjih imajo pri tem ključno vlogo vodje. Najuspešnejša podjetja vodijo menedžerji, ki znajo prisluhniti svojim ljudem, jih spodbujajo k razmišljanju in ustvarjajo okolje, kjer vsak član ekipe šteje in pripada nečemu posebnemu.

Pri idejah si lahko pomagamo  z uporabo tehnik zbiranja idej, ki nas bodo vodile do kreativnega razmišljanja. V veliko pomoč nam bodo tudi v skupini ali timu sodelavcev, kje bomo iskali ideje za ustvarjalno delo.

Najbolj znana in enostavna metoda iskanja idej je “brainstorming” ali “viharjenje možganov, možganska nevihta”. To je metoda iskanja idej v skupini. Vsak lahko pove idejo, ki se mu je v tistem trenutku utrnila, ostali jo sprejmejo brez kritiziranja ali spreminjanja. Cilj je, da pridobimo čim več idej, jih sproti ne komentiramo in ocenjujemo glede na kakovost ali uporabnost. Vse ideje zapišemo na tablo ali list papirja in jih šele kasneje kritično ovrednotimo in o njih razpravljamo. Skupinsko viharjenje možganov bo v ljudeh spodbudilo drugačno razmišljanje in zavedanje, da vsaka ideja šteje, njihove ideje so pomembne za tim in podjetje.

Skupinsko viharjenje možganov je lahko učinkovit in strukturiran proces, s katerim boste spodbudili in dovolili ljudem razmišljati drugače in jim pokazali, da so njihove ideje neprecenljive in zagotavljajo najboljši izid.

Predavateljica Lidija Baloh je svetovalka za izobraževanja in razvoj študentov za Ekonomski fakulteti, Univerze v Ljubljani, ima večletne izkušnje s področja izobraževanj, osebnega, profesionalnega in učnega razvoja. V delavnice vsebinsko umešča kreativna znanja ter preostala potrebna znanja spreminjajočega se poslovnega in akademskega okolja. Ima habilitacijski naziv za področje organizacije in je tudi licenciran in certificiran NLP Praktik (Neurolingvistično programiranje), SDI trener (Strength Deployment Inventory - SDI®) ter učenka in učiteljica CoRT 1 in CoRT4 (Cognitive Research Trust - DeBono). Ima mednarodni certifikat: People 1st Group Training Certificat (GTC).

Predavanje je namenjeno vsem, ki so na začetku svoje podjetniške poti in tistim, ki so že zaorali na podjetniško pot ter se pri svojem vsakodnevnem delu srečujejo z različnimi idejami in iskanjem kreativnih rešitev.

Delavnica je brezplačna! Pohitite s prijavo, število mest je omejeno.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast« (www.eu-skladi.si).


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov