Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Brezplačni dogodek - »Administrativne aktivnosti pri ustanovitvi podjetja in zaščita intelektualne lastnine«, Ljubljana

Številka 24-2019 | Področje: Poslovni dogodki

Datum: 12. junij 2019, od 13.00 do 16.30 ure

Kraj: Ljubljanski univerzitetni inkubator

Predavanje je sestavljeno iz dveh sklopov. V prvem delu nas bodo iz podjetja Data d.o.o. popeljali čez pregled administrativnih aktivnosti pri ustanovitvi podjetja. Nato pa bo v drugem delu Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani in Urad RS za intelektualno lastnino predstavila kako in kdaj zaščititi svojo intelektualno lastnino.

Pregled administrativnih aktivnosti pri ustanovitvi podjetja:

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja je namenjeno predvsem bodočim podjetnikom, saj vas na izobraževanju seznanijo s postopki pred, med in po ustanovitvi podjetja. Pojasnili vam bodo, na katera vprašanja morate pripraviti odgovore, preden registrirate podjetje.

Natančno vam bodo predstavili tudi sam postopek registracije na točki VEM - katero dokumentacijo morate prinesti s sabo na ustanovitev podjetja ter kaj morate urediti po tem, ko opravijo postopek na točki VEM.

Predavateljica Bogdana Rejc je že vrsto let podjetniška svetovalka, ki vsak dan pomaga čez postopke registracije podjetij, pri spremembah podatkov in pri številnih drugih nujnih opravilih desetinam podjetnikov in bodočih podjetnikov. Bodoče podjetnike seznanja s postopki ustanovitve podjetja na vrsti predavanj in delavnic po vsej Sloveniji. Z nenehnim izpopolnjevanjem lastnega znanja ohranja stik s podjetniškimi smernicami, ves čas pa spremlja tudi spremembe v birokratskih postopkih in zakonodaji.

Ne bodi (s)nob, zavaruj svoje znanje in intelektualno lastnino:

Direktor podjetja Moja1deja d.o.o. je prejel prijazno pismo azijskega podjetja MN. V njem je bila opisana namera azijskega podjetja BC, da v svojem imenu registrira domeno www.moja1deja.cn.

Panika! Kaj narediti? Ključni trg podjetja MojaIdeja je sicer trg EU, širiti pa se želi tudi v Azijo. V procesu iskanja rešitve se je na obisk oglasil stanovski kolega in mu čestital za uspešno registracijo blagovne znamke. Informacijo je zasledil na Uradu za intelektualno lastnino. »Kakšne blagovne znamke?«, sprašuje direktor MojeIdeje? »Saj je nisem registriral« …

Ste zasledili podobno zgodbo, mogoče povezano s krajami podatkovnih baz? S kopiranjem izdelka, videza spletnih strani? Marsikatero zagato je mogoče rešiti s smiselnim in pravočasnim varstvom intelektualne lastnine.

Nina Smerdu in predstavnik Urada za intelektualno lastnino bosta predstavili, kje vse je mogoče najti intelektualno lastnino pri podjetjih, kako jo zavarovati in kako postopati, ko pride prijazno pismo, ki se prične z »Dear John …«

Predavanje je namenjeno vsem, ki so na začetku svoje podjetniške poti in tistim, ki so že zaorali na podjetniško pot ter se pri svojem vsakodnevnem delu srečujejo z administrativnimi problemi in vprašanji vezanimi na intelektualno lastnino.

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Prijavite se lahko tukaj.

Dodatne informacije: Več informacij dobite pri Aleši Mihelič, Tel: (01) 620 34 82, e-naslov: bmftb/njifmjdAmvj/voj.mk/tj.

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2018-2019.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov