Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Brezplačna delavnica - »Poreklo blaga (nepreferencialno in preferencialno), začasni uvoz in izvoz, poenostavitve v carinskih postopkih, AEO dovoljenje«, Krško

Številka 20-2019 | Področje: Poslovni dogodki

Kraj: GZS Posavske gospodarske zbornice, Krško, Bohoričeva ulica 9

Datum: 17. maj 2019, od 9.00 do 12.15 ure

Organizator:GZS Posavska gospodarska zbornica, Krško in OOZ Krško

Udeleženci delavnice se bodo spoznali z aktualnimi novostmi s področja carinskih postopkov in predpisov, možnimi poenostavitvami carinskih postopkov in pravili glede določitve preferencialnega in nepreferencialnega porekla blaga, ki je gospodarska nacionalnost blaga, ki poleg carinske vrednosti in uvrstitve blaga pod pravilno tarifno oznako, vpliva še na carinsko obravnavo pri uvozu in na višino carinskega dolga.

Udeleženci boste dobili še vpogled na veljavno zakonodajo in sporazume v zvezi s poreklom blaga. Na kratko bo predstavljen tudi poenostavljen postopek začasnega izvoza oz. uvoza blaga z ATA zvezkom ter možnosti pridobitve AEO dovoljenja tj. Pooblaščeni gospodarski subjekt. Status AEO prinaša gospodarskim subjektom, ki izpolnjujejo pogoje in merila, ugodnosti v obliki olajšanja carinskih kontrol glede varstva in varnosti in/ali poenostavitev v skladu s carinskimi predpisi z namenom pospeševanja pretoka blaga.

Program delavnice:

8.45 - 9.00

Prihod in registracija udeležencev

9.00 - 10.30

Poreklo blaga - aktualne novosti in praktični primeri, Ana Maček

10.30 - 11.00

Možnosti pridobitve dovoljenja AEO (Authorised Economic Operator) oz. Pooblaščeni gospodarski subjekt in uporaba ATA zvezkov za pri začasnem izvozu in uvozu ter vzroki za zahtevke za regulacijo, Anton Kmetič

11.00 - 11.40

Nepreferencialno poreklo blaga (Certificate of Origin), mag. Eva Žontar

11.40 - 12.00

Začasni izvoz - uvoz blaga z ATA zvezkom, Irena Simendič

12.00 - 12.15

Odgovori na vprašanja, mreženje udeležencev

Z vami bodo:

  • Ana Maček je strokovnjakinja s področju porekla blaga in je višja finančna svetovalka, inšpektorica specialistka, RS MF, FURS, Generalni finančni urad, Uprava za carine, Sektor za carinsko tarifo ter Predstavnica FURS Odbora za Carinski zakonik - Oddelka za poreklo pri Evropski komisiji.
  • Anton Kmetič je poznavalec carinske zakonodaje ter postopkov v zvezi z izvajanjem carinskih postopkov in je vodja Sektorja za carine pri FURS Finančni urad Novo mesto.
  • mag. Eva Žontar je članica Mednarodnih odborov za poreklo blaga in ATA zvezke pri Mednarodni trgovinski zbornici in odbora za carino pri Eurochambres in vodja oddelka Javne listine pri GZS.
  • Irena Simendič je namestnica vodje oddelka Javne listine pri GZS ter članica Mednarodnih odborov za poreklo in ATA zvezke pri Mednarodni trgovinski zbornici in odbora za carino pri Eurochambres.

Delavnica je namenjena osebam v podjetjih, ki so vključene v carinske postopke.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov