Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Brezplačni dogodek - »Design Thinking?«, Ljubljana

Številka 20-2019 | Področje: Poslovni dogodki

Datum: 15. maj 2019, od 14.00 do 17.40 ure

Kraj: Ljubljanski univerzitetni Inkubator

Vsebina:

Design thinking je trenutno ena ključnih inovativnih metod v podjetništvu, ki se hitro širi v poslovnem svetu in ki jo neprestano razvijajo na Hasso Plattner Institute of Design (d.school) na univerzi Stanford v Kaliforniji ter mnogih univerzah po svetu, vključno z ljubljansko Ekonomsko fakulteto. Glavna značilnost Design thinkinga je ekstremna osredotočenost na uporabnika oziroma kupca ter hitro prototipiranje in testiranje rešitev.

V začetni fazi procesa spodbudimo bodočega podjetnika, da čim bolje spozna potencialnega uporabnika in razume njegovo obnašanje, potrebe, vrednote ter na podlagi tega prepozna tako eksplicitne kot implicitne potrebe. Ravno osredotočenost na slednje po navadi vodi do najbolj inovativnih in tudi poslovno uspešnih rešitev.

Metoda temelji na petih fazah:

  • razumevanju,
  • opredelitvi izziva,
  • brainstormingu,
  • hitrem prototipiranju in
  • testiranju rešitev.

Predavatelj dr. Blaž Zupan, zaposlen kot docent na katedri za podjetništvo na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Sodeluje pri številnih predmetih s področja podjetništva, še posebej je specializiran za razvoj novih idej, produktov in storitev. Poleg pedagoškega in raziskovalnega dela je hkrati ustanovitelj in solastnik več podjetij v Sloveniji in tujini, iz nekaterih je tudi uspešno izstopil s prodajo deleža. Deluje tudi na področju svetovanja tako velikim podjetjem kot podjetnikom začetnikom s področja inovativnosti, analiz domačega in mednarodnega trga, poslovnih priložnosti, trženja, financiranja in iskanja novih idej pri razvoju izdelkov in storitev s pomočjo ti. »Design thinking-a« in Lean (vitki) metod.

Predavanje je namenjeno: LUI Predinkubirancem in Inkubirancem, da spoznajo uporabo metode Design Thinking v načrtovanju poslovnega modela. Kot tudi podjetne raziskovalce, študente, dijake, pedagoške delavce, inovativne posameznike, podjetnike in tiste, ki načrtujete podjetje ali preverjate tržni potencial (svoje) ideje. Vabljeni tudi vsi, ki iščete pomoč pri preverjanju poslovne ideje ter načrtovanju izvedbe in razvoju podjetja.

Udeležba je brezplačna.

Prijave: Obvezna je prijava.

Dodatne informacije: Več informacij dobite pri Aleši Mihelič, e-naslov: bmftb/njifmjdAmvj/voj.mk/tj.

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2018-2019.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov