Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Najnovejših 12 milijonov evrov za mikrokredite pošlo že v prvem roku

Številka 17-2019 | Področje: Dodatek

Vir in informacije: STA, 19. 4. 2019, www.sta.si

Slovenski podjetniški sklad je 12 milijonov evrov v okviru drugega javnega razpisa za mikrokedite mikro, malim in zagonskim podjetjem, ki jih ponuja skupaj s SID banko, razdelil že v prvem roku za prijave, ki je potekel 15. aprila. Že prvi razpis, objavljen konec decembra, je sklad zaradi velikega povpraševanja predčasno zaprl.

Na spletni strani sklada so objavili, da so do sredine aprila prejeli 1046 vlog, kar pomeni, da javni razpis zapirajo, saj se bo razpisana kvota glede na prispele v vloge v celoti porabila že v okviru prvega odpiranja. V razpisu je bilo sicer predvideno, da bi do 4. julija sledilo še šest rokov.

Mikrokrediti so sicer enostavni, hitri in ugodni finančni instrumenti. Gre za zneske v višini od 5000 do 25.000 evrov z odplačilno dobo tudi do pet let ter zelo ugodno obrestno mero v višini 0,8 odstotka s pripadajočim šestmesečnim euriborom. Prednost je tudi, da se stroški kredita ne zaračunavajo.

Slovenski podjetniški sklad ugodne vire financiranja za mikro, mala in zagonska podjetja z do 50 zaposlenimi zagotavlja skupaj s skladom skladov SID banke. Do leta 2023 bo na voljo skupaj 42 milijonov evrov, prvi razpis prav tako v višini 12 milijonov evrov pa je bil objavljen 28. decembra lani. Povpraševanje je bilo veliko, zato so razpis predčasno zaprli, med prispelimi vlogami pa so februarja odobrili 482 projektov.

Sklad želi podjetjem z razpisi mikrokreditov neposredno zagotoviti ugodne vire financiranja za tekoče poslovanje in investicijska vlaganja, kar bo omogočilo hitrejši razvoj in nadaljnjo rast mikro, malih in startup podjetij.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov