Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Predpospeševalni program EIT Food Seedbed

Številka 16-2019 | Področje: Dodatek

Vir in informacije: www.izvoznookno.si, 9. 4. 2019

Predpospeševalni program EIT Food Seedbed izvaja EIT Food, konzorcij več kot 50 partnerjev (evropskih podjetij, raziskovalnih inštitutov in univerz), ki so organizirani v okviru Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT). EIT Food je največja evropska pobuda, ki podpira inovacije v kmetijsko-živilskem sektorju, njihove programe pa sofinancira Evropska komisija v okviru programa Obzorje 2020.

Program EIT Food Seedbed je namenjen nosilcem idej in start-up podjetjem v začetni fazi, ki imajo podjetniške ideje na področjih, povezanih s kmetijsko-živilskim sektorjem. Izbrani kandidati bodo pridobili strokovno podporo (usposabljanje in mentorstvo) in finančno podporo (povračilo potnih stroškov, stroškov srečanj z mentorji in potencialnimi strankami do 10.000 EUR ter denarne nagrade v višini 20.000 EUR za najboljša start-up podjetja). Edinstven element programa je možnost preverjanja izvedljivosti poslovne ideje in tehničnih rešitev s pomočjo strukturiranega dialoga s potencialnimi kupci (proces odkrivanja strank).

Prijavitelji morajo predstaviti inovativno idejo, ki bi lahko imela pomemben vpliv na katerokoli področje živilskega sektorja (proizvodnjo, dostavo, porabo, recikliranje hrane). Sodelujejo lahko tudi z rešitvami, ki se nanašajo na prehranski sistem, stroje in opremo za kmetijstvo in proizvodnjo hrane, logistiko, embalažo, rešitve IKT, zmanjševanje živilskih odpadkov, poslovne storitve ali socialne inovacije.

Start-up skupina mora vključevati najmanj dve osebi (navadno strokovnjaka za tehnološki in poslovni razvoj). K sodelovanju so vabljeni tudi študenti in znanstveniki, katerih poslovne ideje so povezane z njihovimi tehnološkimi raziskavami, za njihov nadaljnji razvoj pa potrebujejo poslovne veščine in stike s potencialnimi kupci v različnih evropskih državah.

Program poteka v angleškem jeziku v treh evropskih vozliščih: Belfastu, Bilbau in Varšavi. Sodelovanje v programu je brezplačno.

Organizatorji programa so: Queen's University v Belfastu, Univerza v Cambridgeu, Univerza v Varšavi in osem podjetij, ki so vodilna v kmetijsko-živilskem sektorju.

Prijava: Prijava je mogoča na portalu F6S do 26. aprila 2019.

Podrobne informacije o programu so objavljene na www.eitfood.eu/programmes/seedbed.

Dodatne informacije: Prof. UW dr hab. Krzysztof Klincewicz, Department of Organization Theory and Methods, Faculty of Management, University of Warsaw, e-naslov: llmjodfxjd{Ax{/vx/fev/qm.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov