Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

INNOWWIDE - nov instrument Horizon 2020 v podporo inovativnim EU SMEs

Številka 14-2019 | Področje: Kažipot po globalnem trgu

Vir in informacije: www.izvoznookno.si, 28. 3. 2019, Avtor: Mateja Vodeb Ghosh, pooblaščena ministrica, Veleposlaništvo Republike Slovenije, New Delhi

EU je v okviru Horizon 2020 v podporo inovativnim evropskim majhnim in srednje velikim podjetjem (MSP) za vstop/nastop na mednarodne trge predstavila nov instrument INNOWWIDE. Instrument je bil vzpostavljen v okviru Horizon 2020. Izvedena bosta dva poziva v skupni vrednosti 7,2 mio EUR. Prvi poziv je bil odprt 1. aprila 2019.

Sredstva so namenjena za izdelavo izvedljivosti inovativnih rešitev za trge izven Evrope ter skupaj s podizvajalcem. Podizvajalec je lahko ali dobavitelj, naročnik, svetovalec, pravni svetovalec, R&D ponudnik, sodelavec (collaborator) ali "absorber" (in ne nujno MSP).

Več o pogojih sodelovanja

Omenjeni instrument predstavlja odlično priložnost, da slovenska mala in srednja podjetja, ki želijo vstopiti na indijski trg ali trge južne Azije, skupaj z indijskim partnerjem zaprosijo za sredstva za pripravo študije o raziskavi trga za njihov inovativni produkt.

Več informacij o instrumentu je dosegljivih na spletnih straneh: innowwide.eu in ec.europa.eu.

EBN (European Business Network) bo v zvezi s tem organiziral tudi webinar, in sicer v torek, 9. aprila 2019, ob 14.30 CET. Udeleženci webinarja se bodo lahko pobližje seznanili z novim instrumentom ter tudi s postopkom prijave na poziv.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov