Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Celje bo dobilo znanstveno-zabavni tehnološki park

Številka 07-2019 | Področje: Dodatek

Vir in informacije: Dnevnik, 29. 1. 2019, www.dnevnik.si, Avtor: Mojca Marot

Mestna občina Celje bo letos za projekt Generator iz evropskega sklada za regionalni razvoj prejela 3,6 milijona evrov. Generator bo ponudil znanstveno-zabavni tehnološki park, prostore za startup podjetja in druge gospodarske deležnike, ki potrebujejo spodbudno okolje za svoj razvoj.

Nekdanjo veleblagovnico T v Gubčevi ulici, v neposredni bližini železniške postaje, bo Mestna občina Celje prenovila s pomočjo evropskih sredstev. Vzpostavila bo Generator, v katerem bo med drugim znanstveno-zabavni tehnološki park. Obiskovalcem bodo v njem predstavljeni različni z regijsko industrijo in zgodovino mesta povezani tematski sklopi.

Investicija vredna 5,5 milijona evrov

V Sloveniji bo to novost, ki bo, prispevala k temu, da se bodo mladi več in lažje odločali za tehnične poklice. V Generatorju bodo predstavljeni tehnologija prihodnosti, energija in obnovljivi viri, astronomija, fizika, matematika, delovanje človeškega telesa, področje zdravja in gibanja.

Obenem bo Generator prostor za vzpostavljanje in delovanje podjetij v zgodnjih fazah razvoja, namenjen bo torej startupom in inovativnim posameznikom, prav tako pa malim in srednjim visokotehnološkim podjetjem. Oblikovali ga bodo v tesnem sodelovanju z lokalnimi šolami in gospodarstvom.

Pridobivanje znanja na zabaven način

Nove prostore za podjetniški inkubator in co-working center na približno 2500 kvadratnih metrih znanstveno-zabavnega tehnološkega parka bodo uredili v nekdanji veleblagovnici T, gradbena dela bodo stekla v prihodnjih mesecih in naj bi bila do konca leta končana.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov