Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Brezplačno strokovno predavanje - »Promocija zdravja na delovnem mestu - nujno zlo ali priložnost?«, Maribor

Številka 07-2019 | Področje: Poslovni dogodki

Datum: 27. februar 2019, ob 14 uri

Kraj: v prostorih zaposlitvenega centra Avantus, Trg revolucije 2, Maribor - vhod skozi prehod zraven Cafe Gala - nasproti dežurne lekarne (brezplačno parkiranje v Europarku)

Društvo kadrovskih delavcev Maribora, Lenarta in Slovenske Bistrice in podjetje Pios 365 d.o.o. ter zaposlitveni center Avantus Maribor vas vabijo na brezplačno strokovno predavanje:

1. del: Promocija zdravja na delovnem mestu - nujno zlo ali priložnost?

2. del: Opažate težave z vidom? Imate težave z vzdrževanjem koncentracije ali pri vožnji avtomobila?

Izvajalci:

  • Mateja Muraus Ferk iz podjetja Pios 365 in
  • Nives Skamlič, priznana logopedinja

3. del: izvedba brezplačnega pregleda vida

Izvajalec:

  • Miha Trope, optika MEET

Vsebina:

  1. Celostni pristop k promociji zdravja na delovnem mestu s praktičnimi primeri in kako tudi s povezovanjem med podjetji pri izvedbah aktivnosti PZDM do boljših rezultatov.
  2. Težave z očmi niso nujno povezane z dioptrijo. Razkrili vam bodo druge možne vzroke.
  3. Vprašanja udeležencev.

V 1. delu bo z vami Mateja Muraus Ferk iz podjetja PIOS 365 d.o.o. Diplomirala je iz področja racionalizacije poslovnih procesov v podjetjih in je usmerjena predvsem k uvajanju praktičnih in enostavnih rešitev. S področjem varnosti in zdravja pri delu se srečuje vse od leta 2002. Promocija zdravja ne delovnem mestu (PZDM) pa je seveda podaljšana roka varstva pri delu in je pri nas obvezna že od leta 2011 - za vsa podjetja ne glede na velikost in dejavnost. Povsod se skrivajo priložnosti za izboljšave.

Zakaj vlagati v promocijo zdravja na delovnem mestu, se sprašujete?

Zaposleni so največji kapital vsakega podjetja, zato je vlaganje vanj ključnega pomena za rast in uspeh - tako podjetja, kot posameznikov. Najuspešnejša podjetja se lahko pohvalijo s sledečimi rezultati: zmanjšanje absentizma, prezentizma in fluktuacije ter povečanje motivacije, produktivnosti in dodane vrednosti. PZDM ni nekaj kar se dela zaposlenim, temveč je za zaposlene! Končni namen PZDM je, da skozi osveščanje in aktivnosti vsi dosežemo višji zdravstveni standard, ki dviguje kvaliteto ne samo v poslovnem, temveč tudi v zasebnem življenju – v času delovne dobe in, kar je še pomembneje, po koncu naše delovne aktivnosti.

Z enostavnimi rešitvami do velikih sprememb!

V 2. delu bo z vami Nives Skamlič, priznana defektologinja-logopedinja s 30-letnimi izkušnjami. Prepričana je, da ljudje vseh starosti, ne glede na ovire ali motnje, lahko samozavestno ustno ali pisno komunicirajo. Če imate težave, vam jih lahko pomaga zmanjšati ali odpraviti - le poznati jih morate.

Kako se lotiti reševanja odpravljanja težav z vidom?

Gledamo z očmi, vidimo pa z možgani. Oči so samo vhod za vidne informacije, možgani pa jih osmislijo. Pot od sprejemanja, prenosa in obdelave vidnih dražljajev je dolga, zato na njej lahko pride do napak. Če se napake pojavijo pri vstopu dražljaja, govorimo o kratkovidnosti ali daljnovidnosti, škiljenju in podobnih pojavih. Kadar pride do napake pri obdelavi dražljajev govorimo o motnji dražljajev oziroma nezmožnosti možganov, da bi pravilno predelali in interpretirali določene vidne informacije. Ker možgani vsakega posameznika prejete informacije predelujejo na malce drugačen način, se tudi simptomi med ljudmi razlikujejo.

V kolikor pri sebi opažate kakršnekoli težave vedite, da obstaja rešitev!

V 3. delu bo z vami Miha Trope iz Optike MEET - Ustvarjamo pogled že dobrih 16 let.

Po zaključku vsebinskega dela sledijo brezplačni pregledi vida, katerih namen je da:

  • preventivno preverite svoj vid
  • v primeru, da nosite očala ali uporabljate leče preverite ali še ustrezajo
  • v primeru, da ni prisotna slabovidnost, a imate vseeno težave z očmi, boste vedeli, da je vzrok za odpravo vaše težave potrebno poiskati drugje

Oči so nedvomno naše najpomembnejše čutilo. Veliko ljudi se za pregled oči zaradi današnjega hitrega tempa in kroničnega pomanjkanja časa premalokrat odloči.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Če se dogodka ne morete udeležiti, prepustite rezervirano mesto svojemu sodelavcu ali znancu, ki ga tema zanima.

Prijava: Zaradi omejenega števila sedežev v predavalnici se obvezno prijavite na e-naslov: jwbovtb/njskbobAhnbjm/dpn do 25. 2. 2019.

Predavanje traja predvidoma do 15.20 ure. Za tem sledijo pregledi vida (za tiste, ki boste želeli to priložnost izkoristiti) ter mreženje.

Vabljeni tudi k ogledu FB strani društva.

Ne prezrite Kodeksa etike kadrovskih strokovnjakov Slovenije.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov