Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Brezplačna delavnica - »Pravočasna priprava na prenos družinskega podjetja in družinska ustava«, Maribor

Številka 06-2019 | Področje: Poslovni dogodki

Datum: 6. februar 2019, ob 12. uri

Kraj: OOZ Maribor (Izobraževalna dvorana v pritličju), Titova cesta 63, Maribor

Dolgoročna materialna varnost je v družinskih podjetjih med najpomembnejšimi interesi poslovanja. Zato je ključen uspešen prenos družinskega podjetja na naslednjo generacijo. Dve tretjini slovenskih družinskih podjetij propade pri prenosu na drugo generacijo, zato je usodnega pomena, da družina postopek, ki traja najmanj pet let, začne zares pravočasno in pravilno.

Družinska ustava predstavlja dogovor družinskih članov o načinih urejanja odnosov med njimi in družinskim podjetjem. Njen namen je usmerjati bodoče generacije, da bodo sposobne vstopati v odnos s podjetjem na način, da bo to temu v korist oziroma mu vsaj ne bo škodovalo. V resnici omogoča negovati tisto, na čemer je družinsko podjetje zraslo in iz česar je črpalo vire za svoj razvoj, torej podporo in predanost družine.

Iskali bodo tudi odgovore kateri dejavniki so tisti, ki lahko pomembno prispevajo k uspešnemu prenosu družinskega podjetja:

  • ali je to pravočasno in skrbno načrtovanje in priprava prenosa nasledstva ter priprava dolgoročnih strateških načrtov in družinske ustave,
  • ali je to spodbujanje prenosa podjetniških sposobnosti iz ustanovitelja na naslednike,
  • ali je to bogat socialni kapital ustanovitelja, ki ga je oblikoval in razvijal vrsto let, družinska kultura, prenos ustanoviteljevega prikritega znanja ali prenos znanja iz okolja na naslednike,
  • ali k uspešnemu nasledstvu prispeva spodbujanje inovativnosti v družinskem podjetju,
  • ali se ta da prenesti iz ustanovitelja na naslednike.

Predavala bo mag. Nina Scortegagna Kavčnik, Vodja službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve ter vodja svetovalnega in izobraževalnega centra OZS.

Delavnica bo potekala v sredo, 6. februarja 2019, s pričetkom ob 12. uri v izobraževalni dvorani OOZ Maribor in se zaključila ob 16. uri.

Udeležba je brezplačna!

Prijava: Prijavite se lahko na spletni strani OZS: www.ozs.si/Dogodki, do 5. 2. 2019.

Dodatne informacije: Vse dodatne informacije o delavnici dobite na telefonski številki: (02) 33 03 504, Kontaktna oseba: Urška Rafolt, e-naslov: vstlb/sbgpmuAp{t/tj.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov