Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Program »Pioneers into Practice«

Številka 05-2019 | Področje: Dodatek

Vir in informacije: https://pioneers.climate-kic.org/pip-regions/sl

Program Pioneers into Practice je program strokovnega izobraževanja in izmenjav za strokovnjake s področij, ki so kakorkoli povezana s podnebnimi spremembami. Združuje strokovnjake iz industrije, podjetij, univerz, raziskovalnih ustanov, lokalnih uprav kot tudi neprofitnih in javnih organizacij. Je priložnost za mednarodno sodelovanje širom Evrope, izmenjavo strokovnih znanj in dobrih praks, širjenje strokovnih poznanstev in razvijanje novih produktov in storitev za zmanjševanje podnebnih sprememb.

Program se prične v maju s 3-dnevno Uvodno delavnico v Ljubljani, kjer boste prejeli znanja o sistemskih inovacijah s področja podnebnih sprememb in njihove blažitve. Razdeljeni boste v skupine, v okviru katerih boste delali na skupinskih projektih reševanja konkretnih okoljskih izzivov, pri čemer boste prejeli tudi mentorsko pomoč.

Septembra/oktobra boste šli na strokovno izmenjavo (placement) za 4-6 tednov h gostiteljski organizaciji, ki je lahko v Sloveniji ali v tujini (v eni od 17ih v PiP program vključenih Evropskih držav). Novembra se program zaključi z 2-dnevno zaključno delavnico v Ljubljani.

Izvedbo Pioneers into Practice programa za Slovenijo že od leta 2014 vodi in koordinira CO NOT - Center odličnosti nizkoogljične tehnologije. CO NOT združuje vse bistvene slovenske potenciale, ki omogočajo skladen, celovit in sistematičen razvoj naprednih tehnologij in bodo pospešili prehajanje Slovenije v nizkoogljično družbo. Pri promociji in izvedbi programa jim pomagajo tudi njihovi partnerji, med katerimi sta tudi Kemijski inštitut in Tehnološki park Ljubljana.

Če ste pripravljeni razmišljati in delovati izven okvirjev in si želite usvojiti nova znanja in izkušnje ter prispevati k področju zmanjševanja podnebnih sprememb, je to pravi program za vas!

Namen programa:

  • kritje potnih stroškov in stroškov nastanitve za pionirje v času trajanja programa do 2.000 €
  • 46 tedenska strokovna izmenjava v eni od 20ih evropskih držav (vključenih v program), ki je namenjena praktični uporabi že obstoječega in na novo pridobljenega znanja
  • e-izobraževalni tečaj o sistemskih inovacijah, ki je sestavljen iz najboljših praks iz cele Evrope
  • vzpodbujanje osebnega razvoja in razvoja organizacije preko mentorstva in coachinga, ki ga boste prejeli med delom na skupinskih projektih, kjer se rešuje konkretne obstoječe probleme
  • priložnost mreženja z lokalnimi in mednarodnimi organizacijami preko treh interaktivnih delavnic (skupno 5–6 dni) in Climate-KIC Alumni klubom

Rok za prijavo je do 11. aprila 2019, do 24. ure.

Več informacij dobite na e-naslovu: nbkb/qjwlpAlj/tj ali kfsofkb/qjsobuAlj/tj.

Več o programu


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov