Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Slovenski podjetniški sklad do leta 2023 s 629 milijonov evrov spodbud

Številka 05-2019 | Področje: Priložnosti doma

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 17. 1. 2019, www.sta.si

Vlada je sprejela strateški program Slovenskega podjetniškega sklada za obdobje 2018-2023, ki predvideva skupno 629 milijonov evrov finančnih spodbud. S tem bi podprli slabih 6200 projektov mikro, malih in srednje velikih podjetij. Med obstoječe vire bo sklad vključil okoli 35 odstotkov sredstev evropske kohezijske politike.

Sklad bo sredstva odobril prek dolžniških virov financiranja (garancijske in kreditne linije), lastniških virov financiranja (semenski in tvegan kapital) in nepovratnih oblik financiranja (posebne spodbude za specifične ciljne skupine).

Cilj strateškega programa je zagotoviti tudi približno 262 milijonov evrov finančnih virov za oblikovanje finančnih spodbud.

Sklad bo med obstoječe vire vključil okoli 35 odstotkov virov evropske kohezijske politike za obdobje 2014-2020. Ob upoštevanju vnovične uporabe virov iz prejšnjega večletnega proračunskega obdobja EU bo vključenost evropskih virov predstavljala več kot 50 odstotkov vseh potrebnih virov.

Sklad pričakuje, da bodo podprta podjetja ohranila obstoječa delovna mesta in v povprečju ustvarila 2,2 novega delovnega mesta. Povprečno povečanje dodane vrednosti na zaposlenega v treh letih po izvedeni investiciji naj bi doseglo 12 odstotkov, od podjetij pa pričakujejo tudi povečanje učinkovitosti na več področjih.

V obdobju 2007-2017 je sklad finančno okrepil več kot 7200 mikro, malih in srednjih podjetij z nekaj več kot 1,07 milijarde evrov sredstev.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov