Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Program izobraževanja za razvoj in krepitev dejavnosti na kmetiji, Ajdovščina

Številka 03-2019 | Področje: Poslovni dogodki

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Kraj: Ljudska univerza Ajdovščina, Stritarjeva ulica 1a, Ajdovščina

Namen vsebinskih sklopov je pridobivanje veščin za razvoj majhnih kmetij, ki so pomembne z vidika ohranjanja poseljenosti na podeželju, delovnih mest ter s tem uravnoteženega družbeno-ekonomskega razvoja podeželja.

Ciljna skupina so:

  • Kmetovalci - nosilci in potencialni nosilci kmetijske dejavnosti, ki želijo ohraniti dejavnost na podeželju;
  • posamezniki, ki želijo ustvariti lastno blagovno znamko, potrebujejo pomoč, informacije ter nasvete za uspešen nastop na trgu;
  • vsi, ki jih predlagane teme zanimajo.

Program je razdeljen na 4 module, po 16 šolskih ur. Udeleženci se v program lahko vključujejo po modulih oziroma lahko sodelujejo na posameznih tematskih delavnicah skladno z lastnimi interesi, potrebami in željami.

1. MODUL: Značilnosti lokalnega okolja in dediščina

DATUM

URA

LOKACIJA

PREDAVATELJICA

TEMA

13. 2. 2019

17.30-20.00

Ljudska univerza Ajdovščina

dr. Jasna Fakin Bajec

"Vloga dosežkov in znanj naših prednikov za boljši jutri". Ob primerih dobrih praks iz tujine in drugih območij iz Slovenije bomo pokazali in se pogovorili, kako razumeti pomen lokalne dediščine v kontekstu vzdržnega razvoja podeželja in ustvarjanja novih, lokalnih produktov.

21. 2. 2019

17.30-20.00

Ljudska univerza Ajdovščina

dr. Jasna Fakin Bajec

"Kuhanje po starih receptih je več kot oživljanje lokalne dediščine in iskanje lastnih korenin". Na predavanju se bomo pogovorili, kako znanja naših prednikov o gojenju poljedelskih kultur, pripravi različnih lokalnih jedi, konzumiranju živil ter šege in navade uživanja hrane postajajo čedalje bolj pomembna nesnovna kulturna dediščina, ki krepi socialni in gospodarski (turistični) razvoj podeželja. 

5. 3. 2019

17.30-20.00

Ljudska univerza Ajdovščina

dr. Jasna Fakin Bajec

"Novi kreativni izdelki, osnovani na tradiciji" V dolgih zimskih večernih urah so moški ob odprtem ognjišču ali okoli špargeta  izdelovali različne uporabne izdelke, ki so jih skozi vse leto uporabljali na kmetiji. Iz bekovih vej so naredili oprtnjake, koše za pobiranje krompirja, cajno za pobiranje češenj, koše za kostanje, lese – koše za sušenje sadja. Opletlo se je tudi steklenice za vino … Ženske so iz ličja naredile predpražnike in podstavke za vroče kozice…«. Ali so nam lahko ta znanja vir za nove kreativne izdelke, osnovane na tradiciji, vendar nadgrajene s sodobnimi potrebami, vedenji in idejami?

14. 3. 2019

17.30-20.00

Ljudska univerza Ajdovščina

mag. Jana Hladnik Tratnik in Tina Lipovž

Dobra arhitektura privabi veliko turistov

2. MODUL: Trendi v kmetijskem gospodarstvu, inovativnost in skrb za okolje

DATUM

URA

LOKACIJA

PREDAVATELJICA

TEMA

30. 1. 2019

17.30-20.00

Ljudska univerza Ajdovščina

Blanka Samec

Kako pravilno označiti izdelek? (primeri deklaracij, pregled zakonodaje)

6. 2. 2019

17.30-20.00

Ljudska univerza Ajdovščina

Blanka Samec

Osnove HACCP (primeri HACCP načrtov za predelavo sadja in žit)

20. 2. 2019

17.30-20.00

Ljudska univerza Ajdovščina

Blanka Samec

Kako kakovosten je vaš izdelek? (kemijska, mikrobiološka in organoleptična ocena izdelkov)

27. 2. 2019

17.30-20.00

Ljudska univerza Ajdovščina

Blanka Samec

Predelava rastlinskih živil (tehnologije predelave sokov, pijače, sirupi, marmelade, kompoti, sušeno sadje, žita in izdelki iz žit)

3. MODUL: Osnove poslovanja in podjetništvo

DATUM

URA

LOKACIJA

PREDAVATELJICA

TEMA

9. 1. 2019

17.30-20.00

Ljudska univerza Ajdovščina

Saša Černalogar Mrak

"Priložnost za nov začetek" (Vsakdo kdaj tiho sanja o novih začetkih na poslovnem področju, o kariernih vzponih in ima pri tem " nore" ideje. Kako in kdaj jih uresničiti, jih vzeti kot nov življenjski izziv?)

18. 1. 2019

17.30-20.00

Ljudska univerza Ajdovščina

Saša Černalogar Mrak

"Ko ideje postanejo resničnost" (Začnimo korak za korakom razvijati nov produkt, mogoče storitev, ki bo za nas pomenila nov zagon. Da bo opažena na trgu moramo ubrati poti, ki bodo nas in naš produkt razlikovale od drugih. Bodimo edinstveni.)

22. 1. 2019

17.30-20.00

Ljudska univerza Ajdovščina

Saša Černalogar Mrak

"Sam svoj šef, pogumno na samostojni poti" (Kakšne prednosti pa tudi slabosti ima samostojna podjetniška pot, pogoji, registracija, zakonodaja itd.)

29. 1. 2019

17.30-20.00

Ljudska univerza Ajdovščina

Saša Černalogar Mrak

»Čas je za nov začetek- akcija" (Celostna podoba, marketing, izboljšave, razvoj, predstavitev na trgu, vse to je del začetne pa tudi utečene poslovne prakse. Na samostojni poti nikoli prav zares ne moremo počivati in smo z možgani stalno na preži.)

4. MODUL: Trženje in promocija

DATUM

URA

LOKACIJA

PREDAVATELJICA

TEMA

5. 2. 2019

17.30-20.00

Ljudska univerza Ajdovščina

Tamara Vidmar

Sam svoj Facebook mojster

12. 2. 2019

17.30-20.00

Ljudska univerza Ajdovščina

Tamara Vidmar

Sam svoj Instagram mojster

* Prijava v 4. modul Trženje in promocija ni več mogoča, vsa razpoložljiva mesta so zasedena.

Program je za udeležence brezplačen.

Obvezne so predhodne prijave preko spletne prijavnice.

Dodatne informacije in prijave


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov