Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Četrti Startup Crawl: Dan odprtih vrat slovenskih zagonskih in tehnoloških podjetij

Številka 02-2019 | Področje: Dodatek

Vir in informacije: Dnevnik, 31. 12. 2018, www.dnevnik.si

Startup Crawl, ki ga prirejata Startupjob.si in Internetweek, že četrtič odpira vrata slovenskih zagonskih in tehnoloških podjetij s ciljem povezati ključne akterje ekosistema ter jih predstaviti lokalni in mednarodni skupnosti.

Dogodek javnosti omogoča vpogled v kulturo in delo startupov in tehnoloških podjetij, ki se v marsičem razlikuje od ustaljenih delovnih in poslovnih navad ter postavlja pozitiven zgled globalnih sodobnih praks. Je tudi odlična priložnost za iskanje zaposlitve, mreženje, spoznavanje delovnih procesov in ekip slovenskih inovativnih tehnoloških podjetij. Prijave za brezplačni obisk na različnih lokacijah po Sloveniji so že odprte.

Intenzivno zaposlovanje tehnološkega kadra

Leto 2017 je bilo rekordno v pridobivanju investicij med zagonskimi podjetji. V letu dni so slovenski startupi zbrali kar 140 milijonov investicij, kar je za polovico več kot v prejšnjem letu (95 milijonov). Večinski del denarja gre v zaposlitev delovne sile, predvsem tehničnega kadra, ki gradi tehnološke rešitve. Startupi in tehnološka podjetja so zato letos začeli intenzivno zaposlovati, kar se kaže v ponudbi delovnih mest predvsem v sektorju informacijske tehnologije.

Na drugi strani je opazen trend, da se tuja in lokalna tehnološka podjetja odločajo postaviti poslovni oddelek v tujini (London, New York, San Francisco), tehnični del ekipe ostaja v Sloveniji. Zaposlovalci poudarjajo udobno, prijetno delovno okolje, konkurenčno plačilo in dodatne ugodnosti. Delovna kultura v startupih in tehnoloških podjetjih se bistveno razlikuje od kulture v korporativnem svetu, saj spodbuja predvsem inovativno mišljenje, ponuja kakovostne delovne razmere, sproščeno in odprto delovno kulturo, kreativne pisarniške prostore in strokovno rast, ki so ključne prednosti dela v inovativnih tehnoloških podjetjih.

Na 32 lokacijah po Sloveniji

Podjetja, ki bodo v petek, 11. januarja, odprla svoja vrata v Ljubljani, Kranju, Celju, Ptuju, Kopru in Črnomlju, so: Agiledrop, Cleanshelf, Cytora, D.Labs, Databox, Digital School, Doctrina, Eighteenplus, Ektimo, Eurosender, Fareboom, FirstBlood, Flexkeeping, GewdGame, Infinum, Intera, Lake, Mediately, MESI, MoneyRebel, Qlector, Razum, Sportradar, Toshl, Viar, Visionect in Zemanta. Iz podpornega okolja bodo sodelovali pospeševalnik ABC, Inkubator savinjske regije, Ljubljanski univerzitetni inkubator, RIC Bela krajina – Podjetniški inkubator in Ustvarjalnik.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov