Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Za projekt Generator v Celju 2,9 milijona evrov evropskih sredstev

Številka 50-2018 | Področje: Za mlade

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 23. 11. 2018, www.sta.si

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt podjetniškega inkubatorja Generator v Celju. Za izvedbo projekta je namenjenih 5,9 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj pa ga bo podprl z 2,9 milijona evrov.

V okviru projekta bodo obnovili in rekonstruirali javno zgradbo na urbanem območju Celja, ki bo mladim omogočila pridobivanje znanj na zabaven in privlačen način.

V njej bodo našla prostor tudi start up podjetja, podjetniške ekipe, ki šele razmišljajo o podjetniški poti, in visokotehnološka podjetja, ki potrebujejo spodbudno okolje za svoj razvoj.

Z dvigom ponudbe javne gospodarske infrastrukture celjske občine bo hkrati odpravljena fizična in funkcionalna degradacija ter sum socialne degradacije na nerevitaliziranem urbanem območju. S tem se bo izboljšalo urbano okolje Celja, kar bo prispevalo tudi k oživitvi mesta.

Po navedbah celjske občine so za projekt Generator namenili stavbo nekdanje blagovnice v središču Celja. Generator bo namenjen vsem generacijam, zagonskim in visokotehnološkim podjetjem ter drugim s področja tehnologij z višjo dodano vrednostjo.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov