Vabilo podjetjem in institucijam za sodelovanje v izhodni gospodarski delegaciji v Slovaško republiko

Vabilo podjetjem in institucijam za sodelovanje v izhodni gospodarski delegaciji v Slovaško republiko

22. 07. 2020

Bratislava, Slovaška

Datum: 22. julij 2020

Zveza: Uradni obisk predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja na Slovaškem, 22. julija 2020.

Vabimo zainteresirana slovenska podjetja in institucije, da se udeležijo izhodne gospodarske delegacije, organizirane ob uradnem obisku predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja v Bratislavi, 22. julija 2020. Obisk gospodarske delegacije in poslovnega foruma organizirata javni agenciji SPIRIT Slovenija in SARIO v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Slovaška stabilna makroekonomska politika, strateška lega in izobražena delovna sila so dejavniki, ki na slovaški trg privabljajo številne tuje izvoznike in vlagatelje. Slovaška je že več let na prvem mestu v regiji, kar zadeva neposredne tuje naložbe. Privlačna je zaradi razmeroma poceni in kvalificirane delovne sile ter ugodne geografske lege v središču Srednje Evrope. Slovaška ima majhno, odprto gospodarstvo, ki temelji predvsem na izvozu avtomobilov in elektronike.

Gospodarski del obiska bo osredotočen na štiri področja in sicer Krožno gospodarstvo, IKT pametne tehnologije in specializacija, Avtomobilska industrija in E-mobilnost ter Umetna inteligenca.

V dopoldanskem delu dogodka bo za slovenske udeležence gospodarske delegacije organiziran obisk slovaških podjetij s predstavitvijo organizacije podpornega okolja ter slovaških prebojnih rešitev na zgoraj omenjenih področjih.

Popoldanski del obiska se bo pričel s Poslovnim forumom kateremu bosta prisostvovala tudi predsednica Slovaške Republike Zuzana Čaputová in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Nadaljevanje popoldanskega dela bo namenjeno predstavitvi poslovnega okolja obeh držav in sodelujočih podjetij ter inštitucij, zaključilo se bo s posamičnimi B&B sestanki.

Na predvečer dogodka je predvideno srečanje udeležencev delegacije s predsednikom Borutom Pahorjem. 

Okvirni program obiska:

 

Torek, 21. julij 2020

Popoldan

Odhod avtobusa Ljubljana - Bratislava, transfer do hotela, namestitev

Večer

Večerja s slovenskim poslovnim klubom na Slovaškem

 

Sreda, 22. julij 2020

9.00 - 12.00   

Obisk podjetja ESET - svetovno znanega prebojnega podjetja, ki razvija protivirusne programe

Obisk Zapadnoslovenske Energetike - ponudnika električnih polnilnic (v kooperaciji s Petrolom)

12.00 - 14.00

Kosilo

 

Poslovni forum:

14.00 - 15.10

Uvodni nagovori:

  • predsednica Slovaške republike Zuzana Čaputová
  • predsednik Republike Slovenije Borut Pahor

Predstavitev slovaškega poslovnega okolja, SARIO, javna agencija

Predstavitev slovenskega poslovnega okolja, SPIRIT Slovenija, javna agencija

Predstavitev področij Krožno gospodarstvo, IKT pametne tehnologije in specializacija, Avtomobilska industrija in e-mobilnost ter Umetna inteligenca

Predstavitev slovaških in slovenskih podjetij

15.10 - 15.30  

Odmor

15.30 - 17.30

B2B sestanki med slovenskimi in slovaškimi podjetji

17.30    

Odhod iz Bratislave v Ljubljano

Prijave: Elektronski obrazec za posredovanje interesa za vključitev v izhodno gospodarsko delegacijo je dostopen na spletni povezavi, rok za prijavo je 10. julij 2020.

Stroški udeležbe: Neposredne stroške organizacije, avtobusnega prevoza, B2B sestankov, najemov konferenčnih prostorov in pogostitev lokalnih partnerjev krijeta javni agenciji SPIRIT Slovenija in SARIO Slovaška.

Udeleženci krijejo stroške hotelske namestitve neposredno pri hotelskem ponudniku. Zaradi lažje organizacije prevoza bosta organizatorja dogodka predlagala ustrezen hotel.

Dodatne informacije:



Nazaj