Slovensko-japonski poslovni forum

Slovensko-japonski poslovni forum

04. 10. 2019

Gospodarska zbornica Slovenije (dvorana A, 1. nadstropje), Dimičeva 13, Ljubljana

Datum: 4. oktober 2019, od 9. do 14. ure

Vabljeni na Gospodarski forum - Izzivi in priložnosti za gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Japonsko, ki bo potekal v petek, 4. oktober 2019, ob 9. uri v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (dvorana A, 1. nadstropje), Dimičeva ul. 13, Ljubljana.

Z namenom predstavitve razvojne usmeritve slovenskega gospodarstva v prihodnosti in s tem povezanimi možnostmi mednarodnega sodelovanja z najnaprednejšimi japonskimi gospodarskimi družbami, vas vabimo na poslovni dogodek, ki je namenjen predstavitvi možnosti širjenja sodelovanja slovenskih podjetij z japonskimi. 

Poslovni dogodek organizirajo skupaj Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javna agencija SPIRIT Slovenija in Gospodarska zbornica Slovenije na slovenski ter Veleposlaništvo Japonske in Japonska zunanjetrgovinska agencija JETRO na japonski strani.

Uvodnega dela foruma se bodo udeležili minister g. Zdravko Počivalšek, veleposlanik Japonske g. Takuro Nozawa ter predsednik GZS g. Boštjan Gorjup.

Poleg predstavitev slovenskega poslovnega okolja in načrtov naše države na področjih industrije, energetike, infrastrukture z logistiko, IKT panoge ter nekaterih primerov odličnega sodelovanja med partnerji obeh držav, bodo v okviru poslovnega dogodka predstavljeni tudi načrti in ideje za sodelovanje z evropskimi partnerji, kot jih predvideva japonska stran.

V popoldanskem delu srečanja bodo potekala individualna srečanja med slovenskimi in japonskimi udeleženci.

Zainteresirana slovenskih podjetja se bodo na poslovni dogodek lahko prijavila po 16. septembru, ko bo japonska stran predvidoma poslal končni seznam sodelujočih japonskih gospodarskih predstavnikov. Japonsko gospodarsko delegacijo bodo sestavljali predstavniki največjih japonskih podjetij, ki imajo svoja predstavništva v Evropi – predvsem v Nemčiji in Avstriji.

Več



Nazaj