HardwareSTART - digitalna mednarodna konferenca 2020

HardwareSTART - digitalna mednarodna konferenca 2020

17. 11. 2020

Interaktivni prenos predavanj iz Katapulta (Gabrsko 12, Trbovlje)

Datum: 17. november 2020, od 10. do 18. ure

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.

V povezavi s slovenskimi startupi, malimi podjetji ter zrelimi podjetji, velikokrat govorimo o izvajalcih storitev, ponudnikih programske opreme oziroma programskih rešitev. Omenjene panoge so med slovenskimi podjetji močno razširjene. Je pa slovensko gospodarstvo močno tudi na enem drugem področju: in sicer področju razvoja strojne opreme. Gre za panogo, ki je zaradi visokih vstopnih stroškov med slovenskimi podjetji nekoliko manj priljubljena, predvsem med startupi.

Kar pa ne pomeni, da tovrstne panoge niso dobrodošle. Ravno obratno. Potrebe po visoko izobraženih kadrih, nabava strojne opreme, široka paleta podizvajalcev iz lokalnega okolja, kar posledično pomeni velik multiplikativni učinek na gospodarstvo, so razlogi, ki so botrovali k nastanku podjetniškega pospeševalnika Katapult. Poslanstvo Katapulta je zapolniti praznino na področju pospeševalnikov strojne opreme v Sloveniji in startupom ponuditi celotno infrastrukturo, ki jo potrebujejo na svoji poti.

Razvoj hardware produktov je izredno specifičen predvsem zaradi potrebe po različnih znanjih in fazah v katerih se podjetje nahaja. Konzorcij partnerjev Katapult, DEWESoft in Zavod mladi podjetnik, so.p., razpolaga z več kot 30 leti izkušenj iz področja razvoja poslovnih idej v različnih kreativnih industrijah.

Da se poveča možnost uspeha razvoja fizičnega produkta, je potrebno kar nekaj različnih dejavnikov. Od dobre ideje, dobre analiza trga ter konkurence, do izdelave tehnično dovršenega izdelka, ki ga je potrebno temeljito testirati. Za vse to pa je potrebno pridobiti znane in izkušnje iz prve roke. V ta namen so pripravili konferenco HardwareSTART 2020!

Program HardwareSTART poleg konference sestavljajo:

  • še 2 meetupa hardware skupnosti (prvi meetup je bil organiziran septembra z EQUO, drugi bo januarja 2021 v Katapultu),
  • 4 delavnice z DEWESoftovimi inženirji na temo razvoja hardware produkta oziroma podjetja
  • ter paket mentorskih ur.

Za več informacij o vključitvi v HardwareSTART jih kontaktirajte na e-naslovu: info@katapult.si.

Med konferenco bo na voljo tudi voden ogled Katapulta in DEWESofta s predstavitvijo vseh ključnih kapacitet, ki jih ima na voljo to podjetje in jih je pripravljeno uporabiti za pomoč startupom. To bo odlična priložnost, da ob ogledu strojev diskutirate o vaših izzivih. Prijave na ogled bodo zbirali na mestu samem, potrebno se je le prijaviti na konferenco.

Udeležba na konferenci je brezplačna, obvezne so prijave!

Dodatne informacije in prijave



Nazaj