Brezplačno spletno usposabljanje - »ABC podjetništva«

04. 10. 2022 - 17. 11. 2022

na spletu preko aplikacije ZOOM

Datum: oktober - november 2022

Organizator: SPOT svetovanje Goriška

SPOT Svetovanje Goriška vabi na brezplačno spletno usposabljanje, ki je namenjeno podjetnikom in potencialnim podjetnikom, ki želijo utrditi ali pridobiti znanje na področju podjetništva. Udeleženci bodo znanje pridobivali na vsebinskem in pravnoformalnem področju.

Program:

1. modul: Začetek podjetniške poti - 4. - 6. oktober 2022

Vse o podjetništvu in podjetnikih v teoriji in praksi; osebne lastnosti podjetnika, uspeh in neuspeh, tipične pasti, podporne institucije, postopek ustanovitve podjetja, različnimi pravnimi oblikami podjetij, vzpostaviti pravo delovno ekipo, podjetniška etika.

2. modul: Preverjanje poslovne ideje - 11. - 13. oktober 2022

Viharjenje možganov (brainstorming), dizajnerski pristop (design thinking), kako inovativno nadgrajevati ideje, vitek (lean) razvoj poslovnega modela, platno poslovnega modela (business model canvas).

3. modul: Osnove trženja - 18. - 20. oktober 2022

Dobili boste napotke, kako se določa cene, kako določimo lastno in prodajno ceno. Naučili se boste trženja in prodaje s predstavitvijo poteka prodaje ter trženjskih strategij potisni in povleci (push and pull), znamčenja (branding), gverilskega marketinga, trženja od ust do ust, odmevnega trženja, viralnega trženja in direktnega marketinga. Naučili se boste predstavitve poslovne ideje (elevator pitch).

4. modul: Digitalizacija poslovanja - 8. - 10. november 2022

Namen te vsebine je, da se potencialni podjetniki seznanite z uporabo spletnih orodij tako brezplačnih kot plačljivih in z omrežjem za trženje svojih produktov. Spoznali boste osnove Google Analytics in se seznanili kje in kako lahko na spletu tržite svoje produkte.

5. modul: Pravno formalni vidiki delovanje podjetja - 15. - 17. november 2022

Evidentiranje poslovanja vas bo popeljalo skozi glavne vidike finančnega poslovanja: izdaja računov, knjiženje, obveznosti do države (davki, DDV, prispevki) in letna poročila. Predstavljena vam bo krovna zakonodaja, ki jo mora poznati vsak podjetnik. Potencialni podjetniki se boste seznanili z osnovami računovodstva in izvedeli način priprave vloge na natečaj.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijaveNazaj