Brezplačni spletni tečaj - »Osnove učinkovite poslovne komunikacije«

Brezplačni spletni tečaj - »Osnove učinkovite poslovne komunikacije«

03. 03. 2021 - 16. 04. 2021

program se bo zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19 zaenkrat izvajal NA DALJAVO (navodila za delo na daljavo prejmete pred pričetkom tečaja). V primeru izboljšanja razmer bo tečaj, po predhodnem skupnem dogovoru, potekal v živo, v prostorih Središča Rotunde v Kopru.

Datum: od 3. marca do 16. aprila 2021

V okviru evropskega projekta za spodbujanje kompetenc zaposlenih in brezposelnih nad 45 let, razpisujejo brezplačni izobraževalni tečaj - »Osnove učinkovite poslovne komunikacije«, ki ga bodo izvajali na daljavo.

Da bi bili pri komuniciranju kar se da uspešni, se je treba v prvi vrsti zavedati, da komuniciramo tudi takrat, ko mislimo, da ne. Najbolj uspešni smo takrat, ko dobro poznamo načine pravilne komunikacije in jih tudi uvedemo v naše vsakdanje in poslovno življenje.

Na tečaju boste spoznali pomen retorike in načine vpeljevanja njene uporabe v prakso. Iz prve roke boste izvedeli, kako se uspešno pripraviti na poslovni nastop (na sestanek, predstavitev pred sodelavci …) ali poslovni pogovor (z nadrejenimi, poslovnimi partnerji)? Na kaj morate biti pozorni, katere informacije so dobrodošle?

Napotke boste uporabili za pripravo predstavitve poslovne ideje, izdelke, vso znanje pa boste uporabili tudi v praksi, pred ostalimi udeleženci in mentorico, ki vam bodo tudi podali povratne informacije in usmeritve za morebitne izboljšave.

Seznanili se boste tudi s teorijo pisanja poslovnih dopisov in pravilnim načinom komunikacije preko elektronskega naslova in prek telefona. Ustvarili boste e-pismo, dopis in se dogovorili za poslovni sestanek prek telefona.

Poslovni bonton že sam po sebi obrne na glavo marsikatero siceršnje pravilo, pri mednarodnem poslovanju pa je treba biti izredno pozoren tudi na bonton, ki se v določenih državah precej razlikuje od tistega, ki ga poznamo pri nas.

Sklopi:

  1. Zakaj se bojimo javnega nastopanja? (retorika in nastopanje v teoriji)
  2. Paket prve pomoči iz komunikacije (praktični nasveti in napotki)
  3. Priprave na nastop pred ogledalom + vaje za glas
  4. Zoom nastopi v živo
  5. Poslovna komunikacija v teoriji: dopisi
  6. Poslovna komunikacija v teoriji: e-mail, telefon
  7. Poslovna komunikacija - praksa (računalniki)
  8. Spoznavanje poslovnega bontona po svetu
  9. Pregled dopisov in napotki
  10. Zaključni Zoom nastopi v živo

Podatki o tečaju:

Trajanje: 40 šolskih ur, 3 ure na srečanje

Začetek tečaja: 3. marec 2021

Predviden zaključek: 16. april 2021

Termini predavanj:

  • tečaj poteka ob sredah in petkih,
  • vsakič od 16.30 do 18.55 ure

Kraj: Program se bo zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19 zaenkrat izvajal NA DALJAVO (navodila za delo na daljavo prejmete pred pričetkom tečaja). V primeru izboljšanja razmer bo tečaj, po predhodnem skupnem dogovoru, potekal v živo, v prostorih Središča Rotunde v Kopru.

Tečaj vodi: Anita Urbančič

Dodatne informacije in prijave

Sredstva za brezplačno učenje v celoti prispevata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.



Nazaj