Brezplačni spletni seminar - »Davčni obračun za leto 2021«

Brezplačni spletni seminar - »Davčni obračun za leto 2021«

19. 01. 2022

na spletu

Datum: 19. januar 2022, od 10.00 do 13.15 ure

SPOT Svetovanje Savinjska vabi na brezplačni spletni seminar z naslovom: »Davčni obračun za leto 2021«, ki bo potekal v sredo, 19. januarja 2022, ob 10.00 uri.

Davčni zavezanci so dolžni sestaviti računovodske izkaze, davčni obračun ter poslovno oz. letno poročilo skladno z veljavno zakonodajo.

Na seminarju boste dobili napotke in priporočila za pripravo davčnega obračuna, na kaj morate biti pozorni pri izdelavi davčnega obračuna za leto 2021.

Program:

  • razlike v ugotavljanju davčne osnove (po dejanskih/normiranih odhodkih),
  • poslovanje s povezanimi osebami (kaj je primerljiva tržna cena),
  • znižanje davčne osnove z izvzemom prihodkov (nepridobitna dejavnost, interventna zakonodaja, dividende in dobiček iz naslova odsvojitve),
  • davčno nepriznani odhodki (neverodostojna knjigovodska listina, bonitete, prikrito izplačilo dobička),
  • delno priznani odhodki (rezervacije, amortizacija, oslabitve terjatev, reprezentanca),
  • uveljavljanje davčnih olajšav (pogoji, višina, prenos),
  • spremembe davčne zakonodaje.

Spletni seminar je namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem, trajal bo 4 pedagoške ure in je za udeležence brezplačen. Organizira ga Razvojna agencija Sotla, SPOT Svetovanje Savinjska, v sodelovanju z OOZ Šmarje pri Jelšah in OOZ Šentjur.

Izvajalec: Jasmina Malnar Molek, svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, je predavateljica z več kot 25 letnimi delovnimi izkušnjami na področju računovodstva in davkov ter avtorica strokovnih člankov.

Udeležba na predavanju je za vse udeležence brezplačna.

Obvezna je prijava preko e-prijavnice. Prijave zbirajo do ponedeljka, 17. januarja 2022 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Dodatne informacije in prijave



Nazaj