Brezplačni spletni dogodek - »ONLINE AKADEMIJA INOVATIVNOSTI - MODUL 3: Kako do inovativnih rešitev in prebojnih idej«

Brezplačni spletni dogodek - »ONLINE AKADEMIJA INOVATIVNOSTI - MODUL 3: Kako do inovativnih rešitev in prebojnih idej«

24. 11. 2020

online v izvedbi Inkubatorja Gea College

Datum: 24. november 2020, ob 14. uri

Ustvarjalnost v podjetništvu je proces, ki ga mora nekaj in nekdo spodbuditi. To ‘nekaj’ so viri ustvarjalnih idej in rešitev, ta’ nekdo’ pa mora sebi in drugim dopustiti imeti ideje, sanjariti o prihodnosti, biti sposoben v nečem videti konkretno priložnost in na njeni podlagi skupaj s sodelavci razvijati prihodnost podjetja in posla. Vse se dogaja med ljudmi in za ljudi. Eden temeljnih miselnih preskokov, ki odpre vrata ustvarjalnosti in inovativnosti v podjetjih je spoznanje, da problemi niso težava, ki jo moramo rešiti, temveč priložnost, da nekaj izboljšamo, nadgradimo ali zamenjamo s nečim učinkovitejšim.

Česa se boste naučili:

  • Spoznali boste vzvode, ki v podjetju spodbujajo inovativno razmišljanje.
  • Prepoznali boste najrazličnejša črpališča idej in rešitev.
  • Določili boste kaj je tisto, kar aktivira zaposlene, da niso le rutinski izvajalci svojega dela celotnega procesa v podjetju.
  • Ugotovili, da pot do inovativnih rešitev pogosto ne zahteva veliko časa in velikih finančnih vložkov.

Srečanje bo oplemeniteno z delavnico na aktualno temo.

Predavatelj: doc. dr. Andrej Pompe - svojo profesionalno pot je začel kot tržni raziskovalec in vodja sejemske dejavnosti v podjetju Iskra. Za tem ga je za kratek čas je odneslo v svet oglaševanja, kjer je svojo kariero začel kot direktor projektov v oglaševalski agenciji Studio Marketing, kasneje pa tudi kot marketinški direktor v računalniškem podjetju Hermes Plus. Leta 1991 je skupaj s partnerjema ustanovil agencijo za tržne komunikacije Formitas BBDO, kjer je dobro desetletje opravljal delo kreativnega direktorja. V zadnjih letih v Formitasu deluje kot svetovalec za strateška komunikacijska vprašanja. Je direktor in idejno-vsebinski vodja mednarodne poslovne šole BrandBusinessSchool ter predavatelj na GEA College - Fakulteti za podjetništvo in Centru višjih šol. Leta 2004 je kreiral in skupaj s sodelavci izvedel prvi študij brandinga v Sloveniji, veliko študij s področja trženja in brandinga pa je strnil tudi v strokovne ter znanstvene članke in knjige. Leta 2014 je doktoriral na temo Znamke mesta. Kot predavatelj se redno udeležuje različnih okroglih miz, predavanj in simpozijev, sodeluje pa tudi v strokovnih komisijah in žirijah. V Formitasu, katerega solastnik je, je nastala tržno-komunikacijska akcija desetletja:  Štartaj Slovenija. Svojo ustvarjalnost pa rad izraža tudi skozi glasbo.

Več o dogodku

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije: Več informacij dobite na e-naslovu: inkubator@gea-college.si.

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.



Nazaj