Brezplačni dogodek - »Podjetni imajo prednost«

Brezplačni dogodek - »Podjetni imajo prednost«

07. 12. 2021

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Koroška cesta 46, Maribor

Datum: 7. december 2021, od 7.30 do 9.00 ure

Maribor ima vse pogoje za uspešne podjetniške zgodbe.

Majhno mesto je zagotovo okolje, ki je zelo naklonjeno podjetništvu. K temu pomembno prispeva podjetniški inkubator Univerze v Mariboru - Tovarna podjemov, spodbuja inovativne posameznike k razvoju in realizaciji poslovnih idej, povezovanju z drugimi podjetniškimi entuziasti in podjetji ter pomagata startupom pri reševanju raznolikih izzivov na svoji podjetniški poti.

Podjetništvo ni mala malica...

Začetna navdušenost in zagon podjetnika sta na začetku zelo pomembna, dolgoročno pa vsekakor ne zadostna elementa za uspeh v poslu. Povezovanje, pridobivanje novih znanj, nenehno učenje iz lastnih napak in napak drugih ter udeležba na različnih dogodkih je še nekaj drugih elementov, ki pomembno vplivajo na rast podjetja.

Kako ti pomaga Tovarna podjemov...

Na tvoji podjetniški poti, ti lahko pomagajo na različne načine. Skozi 20-letno prakso in sodelovanjem z domačim in mednarodnim podjetniškim okoljem, so razvili številne programe, ki te podprejo na tvoji podjetniški poti, ne glede na to ali si podjetnik začetnik ali že uveljavljen startup, ki vstopa na mednarodne trge.

Kot gost se bo pridružil Matevž Petek...

Kdo je Matevž Petek?

Matevž Petek je ustanovitelj podjetja Povio, agencije za razvoj programske opreme s sedežem v San Franciscu, in diplomant Y Combinator Winter 2004, ki je pomagal že več kot 1.000 podjetjem z izgradnjo digitalnih izdelkov s pozitivnim učinkom. Več kot 5 let je Povio sodeloval z multinacionalkami kot je VW, samorogi kot je Flexport in pomembnimi osebnostmi kot je Serena Williams.

Pred selitvijo v Silicijevo dolino je bil Matevž profesionalni deskar na snegu, ki je z ekipo Nitro Snowboards tekmoval na tekmovanjih svetovnega razreda po vsem svetu. V svoji karieri je dosegel številna priznanja in zmage, med katerimi so najbolj odmevne štiri zmage v svetovnem pokalu v kategoriji Big Air in naslov svetovnega podprvaka v Whistlerju v Kanadi leta 2006.

Matevž je svojo trdo delovno etiko in predanost poklicnemu športu prenesel na podjetništvo ter leta 2012 ustanovil Povio in se preselil v Silicijevo dolino. Povio se je udeležil Y Combinatorjevega razreda Winter 2014, potem ko so bili sprejeti kot eno izmed 120 podjetij od 10.000 prijav. Sredstva so nato zbirali iz pomembnih skladov, kot sta Social Starts in DeNa, ter od angelskih vlagateljev, kot je Pete Cashmore, ustanovitelj podjetja Mashable.

Z eno izmed najmočnejših inženirskih mrež je Povio delal na več kot 1.000 projektih z ekipo 150 članov in sedeži v petih mestih. Matevž je sodeloval tudi kot govornik na številnih pomembnih dogodkih, kot sta Launch Festival in SparkMe, ter veliko prispeva in svetuje lokalni startup skupnosti. Matevža zanimajo razprave o gradnji digitalnih izdelkov, skaliranju inženirskih ekip in profesionalnem športu.

Program:

7.30 - 8.00 - Predstavitev programov Tovarne podjemov in možnosti za vključitev v inkubator, Urban Lapajne

8.00 - 9.00 - Pogovor s podjetnikom Matevžem Petkom, Povio

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.



Nazaj