Brezplačni dogodek - »Od podjetnika do managerja«

Brezplačni dogodek - »Od podjetnika do managerja«

12. 11. 2019

Podjetniški inkubator Perspektiva, Veliki Otok 44b, Postojna

Datum: 12. november 2019, ob 9. uri

Velikokrat se poraja vprašanje, ali je lahko podjetnik hkrati tudi manager. Gost Rok Stritar vam bo razložil, kje je razlika in zakaj podjetnik ni nujno tudi dober manager. Seveda lahko to postane, pomembno pa je, da vemo, kakšna je razlika med podjetniškimi in managerskimi nalogami.

Podjetnik je tisti, ki postavi vizijo, poslanstvo in naloge ter poiščejo sredstva, da uresniči zadan cilj. Prevzame odgovornost in finančno tveganje, da uresniči potencial ideje na trgu. V tej fazi po navadi ni samo direktor in idejni vodja, ampak velikokrat hkrati računovodja, razvojnik, prodajalec, tajnica, oblikovalec in čistilka. Z razvojem podjetja pa pridejo tudi nove naloge in odgovornosti, večje število zaposlenih, večji obseg poslovanja in vse večji poudarek na vodenju podjetja, kjer pa podjetnik že mora obvladovati tudi managerske naloge in poznati managerska orodja.

Rok je soustanovitelj in direktor spletne trgovine za gorniško opremo Kibuba. Ne dolgo nazaj je opustil svoje delo na ljubljanski Ekonomski fakulteti, kjer je v letih od 2004 do 2016 deloval kot predavatelj za podjetniške predmete ter se popolnoma posvetil razvoju podjetja. V preteklosti pa je deloval tudi v razvojni skupini Centra za eksperimentalno mehaniko Fakultete za strojništvo in razvoj programske opreme za podporo delovanja Izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo Inštituta Jožef Stefan.

Z obsežnim znanjem o podjetništvu in s kompetencami na področju razvoja poslovnih modelov bootstrappinga, upravljanja in celostnega razvoja podjetja je mentoriral že številnim podjetjem, kot so Optiprint, Diagemnomi, Lango, Rast tim in druge.

Dogodek je namenjen podjetnikom začetnikom, ki imajo v svoji organizacij zaposlenih nekaj ljudi ter start-up podjetnikom.

Več

Prijave: Elektronsko prijavnico najdete tukaj.

Na dogodku se bo predstavila tudi SPOT točka regije (Gordana Fatur).

Moderator: Nejc Konjevič, PIP

Dodatne informacije: Več informacij dobite na e-naslovu: nejc.konjevic@inkubator-postojna.si.



Nazaj