Brezplačni dogodek - »Finance za startupovce«

Brezplačni dogodek - »Finance za startupovce«

24. 10. 2019

Ljubljanski univerzitetni inkubator

Datum: 24. oktober 2019, od 13.00 do 16.30 ure

Raziskave pravijo, da smo Slovenci v povprečju slabo finančno pismeni. V podjetništvu je znanje o financah izrednega pomena. Veliko mladih podjetnikov temu področju žal posveča premalo pozornosti. Posledično podjetja lahko zaradi tega tudi propadejo.

V samem začetku je potrebno kar najbolje določiti vse možne fiksne, variabilne in nepredvidene stroške (neplačila, reklamacije…). Načrtovani prihodki so velikokrat manjši od predvidenih, zato je kontrola nad stroški zelo pomembna.

Brez profesionalnega vodenja financ in administrativno urejenega poslovanja je praktično nemogoče zgraditi dolgoročno uspešno podjetje. Na seminarju bomo slišali kaj vse je treba pri poslovanju podjetja upoštevati in kako se tega čim bolje lotiti.

Na predavanju boste izvedeli:

  • običajni fiksni in variabilni stroški pri vodenju financ pravne ali fizične osebe (stroški TRR, računovodstva, stroški na katere podjetniki po navadi ne pomislijo),
  • razlike med d. o. o., samostojnim podjetnikom (normiranec ali ne), zavodom ali društvom,
  • katero pravno obliko oz. fizično osebo se vam splača odpreti na podlagi primerov,
  • osnove računovodstva, ki jih mora poznati vsak podjetnik (roki oddaje dokumentov, knjigovodske listine, poslovne knjige, bilanca stanja, izkaz poslovnega izida, DDV zavezanci in obdavčitve),
  • v katerem primeru se potrebuje izkušenega računovodjo in kaj lahko storimo sami (pogoste napake podjetnikov, ki si računovodstvo vodijo sami),
  • določili boste svoje stroške in ocenili prihodke ter našli najbolj optimalno rešitev katero pravno ali fizično obliko organizacije odpreti na podlagi vaših zmožnosti.

Na kratko pa se bomo dotaknili tudi tega kako je s poslovanjem v tujini – kje moraš imeti registrirano podjetje, če posluješ s tujino, kako je z davkom, izdajanjem računov, prejemanje pošte.

Predavanje bo vodila Andreja Hočevar, ki je strokovnjakinja računovodstva z več letnimi izkušnjami. Predavateljica je strokovna direktorica za mednarodno poslovanje v računovodskem podjetju Proevent d.o.o.

Predavanje je namenjeno startupovcem, ki  želijo izvedeti kako se pogovarjati z računovodstvom, bančnikom in kaj v finančnem smislu pomeni vodenje podjetja ter vsem, ki želite pridobiti potrebna znanja o financah za uspešno vodenje podjetja.

Delavnica je brezplačna! Pohitite s prijavo, število mest je omejeno.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«. (www.eu-skladi.si)



Nazaj