Brezplačne delavnice za družinska podjetja - »Pomoč pri prenosu lastništva«

Brezplačne delavnice za družinska podjetja - »Pomoč pri prenosu lastništva«

10. 10. 2019 - 04. 11. 2019

BSC, d.o.o., - Regionalna razvojna agencija Gorenjske, Kovačnica Coworking, Župančičeva ulica 22, Kranj

Datum: sklop 5 brezplačnih delavnic:

  • 10. oktober 2019, ob 18. uri
  • 17. oktober 2019, ob 18. uri
  • 24. oktober 2019, ob 18. uri
  • 7. november 2019, ob 18. uri
  • 4. november 2019, ob 18. uri

V Sloveniji je kar 83 % vseh podjetji družinsko vodenih - družinska podjetja ste steber našega gospodarstva! Večina družinskih podjetij je danes starejših od 20 let in jih še vedno vodi prva generacija lastnikov, ki so v povprečju starejši od 55 let. Zato je sedaj skrajni čas, da podjetniki pričnete razmišljati o prenosu lastništva podjetja na naslednjo generacijo.

Prenos lastništva podjetja je kompleksen, časovno zahteven in drag postopek, o katerem bi večina podjetnikov morala že aktivno razmišljati. Vprašanj je ogromno, enostavnih odgovorov malo.

Po statistiki iz zahoda, prenos lastništva podjetja na naslednjo generacijo preživi le 1/3 podjetij.

Na Gorenjskem si želijo ohraniti cvetoča podjetja in z njimi povezana delovna mesta ter podjetnikom olajšati proces prenosa lastništva. Pripravili so sklop brezplačnih delavnic, s katerim bodo 5 - 10 družinskim podjetjem iz Gorenjske, pomagali do načrta prenosa lastništva podjetja. 

Vsebina programa:

  • 10. oktober 2019, ob 18. uri: Prednosti in slabosti ter priložnosti in nevarnosti družinskih podjetij. Ali je proces prenosa lastništva lahko priložnost za rast in razvoj podjetja?
  • 17. oktober 2019, ob 18. uri: Razlogi za konflikte in upravljanje s konflikti v družinskih podjetjih. Dilema naslednikov: naj ostanem ali grem?
  • 24. oktober 2019, ob 18. uri: Medgeneracijski konflikti in dolgoročna vizija družinskega podjetja. Tradicija ali inovacije? Previdnost ali drznost? Vizija družinskega podjetja.
  • 7. november 2019, ob 18. uri: Davčni vidiki družinskega podjetja in prenosa lastništva.
  • 4. november 2019, ob 18. uri: Načrt prenosa na naslednjo generacijo in druge alternative: priprava naslednika, načrtovanje in vodenje procesa nasledstva, opcija prodaje podjetja ali delavskega odkupa.

Na delavnicah bodo s pomočjo izkušenega svetovalca družinskim podjetjem odprli vse teme, ki so pomembne za uspešen prenos lastniška, pogledali potek procesa in se vam na ta pomemben dogodek pomagali najbolje pripraviti.

Delavnice so zastavljene zelo praktično, zato se predvideva udeležba tako predstavnika prve generacije družinskega podjetja in naslednika. Zaželeno je, da se podjetniki udeležijo vseh 5 delavnic. Le tako bost dobili vse potrebno znanje in informacije za uspešen prenos lastništva družinskega podjetja. Udeležencem bo poleg skupinskih delavnic omogočeno tudi individualno svetovanje.

Delavnice bodo potekale ob četrtkih, s pričetkom ob 18. uri, v prostorih coworking skupnosti Kovačnica, na naslovu: Župančičeva ulica 22, v Kranju.

Udeležba je brezplačna.

Več o dogodku 

Prijava: Število mest v programu je omejeno. Prijave pošljite po elektronski pošti: nives.justin@bsc-kranj.si, z nazivom podjetja, imenom in priimkom udeleženca ter elektronsko pošto ali pokličite po telefonu na (04) 28 17 247.

Dodatne informacije: Za dodatne informacije se lahko obrnete na Nives Justin, Tel: (04) 28 17 247, e-naslov: nives.justin@bsc-kranj.si.



Nazaj