Brezplačna strokovna delavnica - »Spremembe uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo ter obveznosti povzročiteljev odpadkov v dejavnosti«

Brezplačna strokovna delavnica - »Spremembe uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo ter obveznosti povzročiteljev odpadkov v dejavnosti«

23. 06. 2020

v veliki konferenčni dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica, Cankarjeva ulica 1, Sevnica

Datum: 23. junij 2020, s pričetkom ob 13. uri 

Brezplačna strokovna delavnica na temo: Spremembe uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo ter obveznosti povzročiteljev odpadkov v dejavnosti, bo potekala v torek, 23. junija 2020, s pričetkom ob 13. uri, v veliki konferenčni dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica, Cankarjeva ulica 1, Sevnica.

Vsebina delavnice:

  • Obveznosti embalerjev izdelkov (uporaba folije, kartona, palet in druge embalaže za prodajo izdelkov)
  • Obveznosti pri uvozu izdelkov iz drugih držav,
  • Praktični primeri iz dejavnosti (kdaj je paleta embalaža, kdo poroča o tem …);
  • Kaj je potrebno poročati o embalaži;
  • Vodenje evidenc (tehtanje, kdaj nastane obveznost);
  • Priprava poročila;
  • Kako se prijaviti v aplikacijo za poročanje Agencije RS za okolje;

V drugem delu delavnice pa boste prejeli informacije kakšne so obveznosti povzročiteljev odpadkov, predvsem ločenega zbiranja, oddaje zbiralcem in v katerih primerih je potrebno na Agencijo RS za okolje poročati o nastalih odpadkih na Agencijo RS za okolje.

  • Ravnanje z nastalimi odpadki pri povzročiteljih, vodenje evidenc, poročanje o nastalih odpadkih, priprava in oddaja poročila na Agencijo RS za okolje do 29. 7. 2020;
  • Vprašanja udeležencev in odgovori nanje.

Delavnico bo vodila mag. Katarina Železnik Logar, IVD Maribor, svetovalka na področju varnosti in zdravja pri delu, varstva okolja, izdelave strokovnih ocen o vplivih na zrak, hrup, vode, izdelave revizij poročil o vplivih na okolje, izvajanje okoljskega monitoringa vplivov na okolje, meritve … in avtorica številnih strokovnih člankov.

Delavnica je namenjena vsem dejavnostim oz. obstoječim podjetjem in podjetnikom iz regije Posavje,  potencialnim podjetnikom iz regije Posavje ter vsem, ki jih zanima opravljanje samostojne dejavnosti in področje podjetništva. Za udeležence bo pripravljeno gradivo. Čas trajanja delavnice 4 šolske ure.

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Za udeležbo je prijava obvezna! Prijave zbirajo na OOZ Sevnica do vključno 17. 6. 2020 oz. do zasedenosti prostih mest (telefon (07) 8165 280 ali e-naslov: anita.pecnik@ozs.si). Ob zapolnjevanju prostih mest bodo upošteva priporočila NIJZ. 

Več



Nazaj