Brezplačna spletna delavnica - »Generiranje idej v socialnem podjetništvu«

18. 01. 2022

na spletu

Datum: 18. januar 2022, od 10.00 do 11.30 ure

Socialno podjetništvo je inovativna oblika podjetništva z velikim čutom odgovornosti za družbo in ljudi.

Socialno podjetništvo temelji na:

  • podjetniški ideji, ki rešuje družbeni problem,
  • poslovnem modelu, ki zagotavlja finančno vzdržnost, ter
  • organizacijski strukturi podjetja, oblikovani po načelih demokratičnosti in enakopravnosti zaposlenih ter družbenikov.

Socialni podjetniki z družbenimi inovacijami na tržni način rešujejo aktualne družbene probleme, pri čemer ustvarjanje dobička ni njihov glavni cilj poslovanja. Se prepoznaš v tem opisu? Si želiš poiskati pravo idejo, ki jo lahko razviješ v uspešno socialno podjetje? Pridruži se nam na delavnici Idea Generation, kjer boš spoznal/-a vprašanja socialnega podjetništva in pridobil/-a praktično znanje o ustvarjanju idej za reševanje družbenih izzivov.

Delavnico bosta vodila Nika Stegovec in Nassim Djaba.

  • Nika Stegovec je generalna sekretarka SLOAM, Agencije za mlade, vodja programa Social Impact Award v Sloveniji, predsednica Young Makers Society in vice-curatorka Global Shapers Koper Huba pod okriljem World Economic Foruma.
  • Nassim Djaba je namestnik direktorja na SLOAM, Agenciji za mlade. Je aktivni član in predsednik Mladinske zveze Brez izgovora Slovenija. Aktiven je bil tudi v študentskem svetu Univerze na Primorskem, Študentski organizaciji Univerze na Primorskem in v Global Shapers Community Koper in Ljubljani. Na doktorskem študiju na Univerzi na Primorskem raziskuje družbeno odgovornost turističnih podjetij.

Delavnica je namenjena: LUI predinkubirancem in inkubirancem ter vsem, ki so na vstopni točki v podjetništvo.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.Nazaj