Brezplačna konferenca - »Zdravje delovno aktivne populacije«

Brezplačna konferenca - »Zdravje delovno aktivne populacije«

18. 09. 2020

Grand Hotel Portorož, Obala 33, Portorož

Datum: 18. september 2020 

Univerza na Primorskem Fakulteta za vede o zdravju (UP FVZ) je prepoznavna raziskovalna in izobraževalna članica Univerze na Primorskem. Področje znanstveno-raziskovalnega dela UP FVZ se večinoma usmerja k reševanju problemov današnje družbe na področju javnega zdravja, ki jih je spodbudil nagel tehnološki razvoj in sodoben način življenja. V ospredju raziskav so dejavniki, ki predstavljajo visoko tveganje za razvoj številnih kroničnih nenalezljivih bolezni in so resen zdravstveni ter družbeni problem razvitega sveta, saj zmanjšujejo kakovost življenja. Od tod ideja, da z vsakoletno znanstveno-strokovno konferenco s področja zdravja različnih starostnih populacij na enem mestu zberemo in izpostavimo sodobne pristope za zmanjševanje oz. odpravljanje dejavnikov tveganja ter krepitve zdravja.

Letošnja letna konferenca nosi naslov: »Zdravje delovno aktivne populacije« in poteka v okviru projekta »Podaljševanje delovne aktivnosti in zmanjševanje odsotnosti z dela v KRZS - STAR-VITAL: Združeni ukrepi za vitalnost starejših delavcev«. Program konference se bo v sklopu plenarnih predavanj ter znanstvenih in strokovnih prispevkov v okviru različnih tematskih sekcij osredotočil na zdravstvene probleme delovno aktivnih, predstavljene bodo aktualne študije na tem področju in novi pristopi, ki se uporabljajo v praksi.

V popoldanskem delu programa bo sledila okrogla miza z vabljenimi predstavniki pristojnih ministrstev, delodajalskih združenj in sindikatov, zdravstvenih zavarovalnic ter drugih pomembnih akterjev in odločevalcev, katere osrednja tematika bo iskanje ustreznih sistemskih rešitev ter oblikovanje predlogov za spremembo politik in regulative na področju varovanja in promocije zdravja ter varnosti in dobrega počutja zaposlenih z namenom zagotavljanja trajnostnih in zdravih delovnih mest. 

Udeležba je brezplačna

Prijavite se lahko do 20. 8. 2020

Dodatne informacije in prijave



Nazaj