Brezplačna delavnica - »Stres - pogosti spremljevalec podjetnika«

Brezplačna delavnica - »Stres - pogosti spremljevalec podjetnika«

24. 09. 2019

Coworking Idrija, Arkova 43, Idrija

Datum: 24. september 2019, ob 17. uri

Podjetniško okolje je hitro spremenljivo in velikokrat nepredvidljivo, od podjetnikov pa se pričakuje hitro reagiranje na nove izzive. Vsakodnevno so izpostavljeni različnim obveznostim, sprejemanju pomembnih odločitev, skrbi o prihodnosti podjetja ter soočanju z različnimi ovirami. Od podjetnikov se običajno pričakuje, da sami rešujejo probleme, večina pa pri tem pozabi nase in se ne zavedajo posledic, ki jih stres pušča na njihovem zdravju.

Na delavnici boste izvedeli, kako preprečiti ali vsaj omiliti negativne posledice, ki jih pogosto prinaša podjetništvo kot način življenja.

Vsebina:

  • Kaj je stres - definicija stresa, evolucijski pomen stresa, kateri sistemi se aktivirajo ko smo pod stresom (sindrom splošne prilagoditve)
  • Zdravstveni vidiki stresa - kdaj je stres negativen dejavnik / v osnovi je lahko pozitiven dejavnik, zdravstvene posledice neobvladanega stresa, kako se stres kaze / znaki in simptomi, izgorelost, stres chart / stopnje
  • Kako se spopadati s stresom - farmakološki vidik, sprostitvene tehnike / dihanje s prepono, joga, mindfulness, poznavanje samega sebe / odmik od stresnega dejavnika
  • Praktični prikaz postopkov oživljanja (reanimacija)

Več 

Delavnica je brezplačna.

Predavatelj: Matej Valentinčič, dr.med., specialist interne medicine, zaposlen v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica, kjer pokriva področje srčnega popuščanja.

Prijava: Za udeležbo je obvezna predhodna prijava na e-naslov: tina.lisac@icra.si ali po telefonu na številki: 040 315 335. Prijave zbirajo do zasedbe prostih mest.



Nazaj