Brezplačna delavnica - »Obisk delovnega inšpektorja, novosti pri upokojevanju, novo na področju plač«

05. 02. 2020 - 05. 03. 2020

v veliki konferenčni dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica, Cankarjeva ulica 1, Sevnica

Datum: 5. februar 2020, od 10. do 14. ure 

V sklopu aktivnosti na področju izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, v organizaciji SPOT svetovanje Posavje - CPT Krško in izvajalca OOZ Sevnica vas vljudno vabita na brezplačno strokovno delavnico z naslovom: »Obisk delovnega inšpektorja, novosti pri upokojevanju, novo na področju plač«, ki bo v sredo, 5. februarja 2020, s pričetkom ob 10. uri v veliki konferenčni dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica, Cankarjeva ulica 1, Sevnica.

Iz vsebine delavnice:

  • Obisk delovnega inšpektorja za področje delovnih razmerij

- Pooblastila inšpektorja
- Najpogostejše kršitve
- Na kaj je potrebno biti pozoren ob obisku inšpektorja ?

  • Novosti pri upokojevanju

- Splošni upokojitveni pogoji in pogoj za nadaljevanje dejavnosti po upokojitvi v 2020
- Katere so značilnosti delne upokojitve ?
- Kako naj delodajalec, ki se v celoti upokoji, postopa s svojimi delavci ?
- Kako lahko upokojenec zakonito dela ?
- Kaj prinaša novela Zakona o urejanju trga dela in novela ZPIZ-2 ?

  • Spremembe na področju plač

- Minimalna plača od 2020
- Kaj vključuje minimalna plača ?
- Obračun plače, nižje od minimalne

Več

Delavnico bo izvedel univ. dipl. prav. Dušan Bavec, svetovalec in specialist v svetovalnem centru Obrtno podjetniške zbornice Slovenije, z 18 letnimi izkušnjami na področju delovnega in socialnega prava. Je avtor več kot sto člankov in za seboj ima mnogo uspešno izvedenih seminarjev. Je član strokovno delovne skupine OZS ob zadnji reformi pokojninskega sistema v letu 2010 in 2012, trenutno pa tudi predsednik sveta ZPIZ.

Delavnica je namenjena obstoječim podjetjem in samostojnim podjetnikom iz regije Posavje, potencialnim podjetnikom ter vsem ostalim, ki jih omenjena področja zanimajo. Za udeležence bo pripravljeno gradivo.

Prijave: Za udeležbo je prijava obvezna! Prijave zbirajo na OOZ Sevnica, Tel: (079 81 65 280 ali e-naslov: anita.pecnik@ozs.si do vključno 30. 1. 2020 oz. do zasedbe mest.

Dodatne informacije: Dodatne informacije o delavnici lahko prejmete na OOZ Sevnica, Tel: (079 81 65 280 ali e-naslov: anita.pecnik@ozs.si.Nazaj