Brezplačna delavnica - »Naj bom (ali sem še) normiranec ali ne?«

Brezplačna delavnica - »Naj bom (ali sem še) normiranec ali ne?«

06. 02. 2020

v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (dvorana E / medetaža), Dimičeva 13, Ljubljana

Datum: 6. februar 2020, od 9.00 do 13.30 ure

Organizator: SPOT Svetovanje Osrednjeslovenske regije, Zbornica osrednjeslovenske regije

Vabljeni na brezplačno delavnico, katere tema so prednosti in slabosti, ki jih prinaša sistem »NORMIRANSTVA«, razlike med ugotavljanjem davčne osnove kot razlike med dejanskimi prihodki in odhodki  oziroma z upoštevanjem normiranih odhodkov- davčni obračun 2019.

Delavnica bo potekala 6. februarja 2020, od 9.00 do 13.30 ure v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (dvorana E / medetaža), Dimičeva 13, Ljubljana.

Iz vsebine:

  • Pogoji za vstop med »normirance« (samostojni podjetniki, gospodarske družbe)- kaj pa DDV?
  • Pogoji za izstop iz sistema »normirancev«.
  • Ali »normiranci« res ne potrebujejo računovodjo oz. katere evidence morajo voditi s.p. normiranci in katere gospodarske družbe, ki vstopijo v sistem »normirancev«.
  • Obračun davka od dohodka iz dejavnosti in davka od dohodka pravnih oseb » za »normirance«.
  • Obračun davka od dohodka iz dejavnosti in davka od dohodka pravnih oseb na osnovi dejanskih prihodkov in odhodkov (problematika davčno priznanih odhodkov, uveljavljanje olajšav,…).
  • Kako in kdaj izračunamo osnovo za obračun prispevkov za socialno varnost samostojnega podjetnika (omejitve, spodbude,…).
  • Odgovori na vprašanja udeležencev.

Delavnica  bo podkrepljena z veliko primerov iz prakse in je primerna tako za podjetnike oziroma potencialne podjetnike, ki so pred dilemo kateri sistem ugotavljanja davčne osnove je najprimernejši.

Seminar bo vodila Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Je članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oziroma računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj s področja računovodstva in davkov. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino,  kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike. 

Rok za prijavo je 4. 2. 2020 oziroma do zapolnitve mest.

Dodatne informacije in prijave

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.



Nazaj