Brezplačna delavnica - »Le zdravo podjetje je lahko uspešno podjetje«

Brezplačna delavnica - »Le zdravo podjetje je lahko uspešno podjetje«

17. 03. 2020

prostori Primorske gospodarske zbornice, Ferrarska ulica 2, Koper (Ogrlica)

Datum: 17. marec 2020, ob 9. uri 

SPOT svetovanje Obalno-kraške regije organizira brezplačno delavnico z naslovom: »Le zdravo podjetje je lahko uspešno podjetje«. Delavnica je namenjena podjetnikom, zaposlenim v podjetjih in vsem vodstvenih delavcem, ki so v podjetjih odgovorni za področje promocije zdravja.

Program dogodka: 

9:00 - 9:15

Aktualno na točki SPOT svetovanje Obalno - kraške regije

9:15 - 10:00

Promocija zdravja v podjetju,  izr. prof. dr. Klemen Širok, UP FVZ

10:00 - 10:45

Prehranski vidik - načrtovanje prehrane in upoštevanje prehranskih smernic, doc. dr. Mojca Stubelj, UP FVZ

10:45 - 11:30

Mišično skeletni vidik - ergonomskih prilagoditvah delovnih mest in gibalni aktivnosti za preprečevanje mišično skeletnih težav, doc. dr. Matej Voglar, UP FVZ

Na delavnici bodo prisotni tudi predstavniki Zdravstveno vzgojnega centra Zdravstvenega doma Koper, ki bodo predstavili svoje delovanje, preventivni program SVIT ter opravljali brezplačne meritve krvnega sladkorja ter krvnega tlaka, s poudarkom na tveganjih ob neustreznih vrednosti meritev ter preventivnih ukrepih za ohranjanje zdravja.

Dr. Klemen Širok bo uvodoma kratko predstavil, zakaj se vložek v promocijo zdravja (dolgoročno) izplača tako podjetjem kot zaposlenim. Drugi del delavnice je namenjen seznanitvi z ukrepi projekta STAR-VITAL, ki jih lahko podjetje uporabi kot spodbudo, da tako vodstvo kot zaposleni skupaj pričnejo spreminjati navade in stopijo na pot izboljšane skrbi za lastno vitalnost. 

PREHRANSKI VIDIK, doc. dr. Mojca Stubelj: Predstavljene bodo smernic zdravega prehranjevanja, čisto preprosto in s praktičnimi primeri. Spoznali bomo kaj naše telo rabi, da pravilno deluje in se bori proti boleznim. Poleg tega boste spoznali, kako moramo kombinirati hrano, da naredimo uravnotežen obrok. Spoznali boste tudi, kako lahko priporočilom sledimo in kaj lahko naredimo, da bomo bolj zdravi. Zadnji del delavnice je namenjen praktičnemu načrtovanju zdravega obroka.

MIŠIČNO SKELETNI VIDIK, doc. dr. Matej Voglar: Prvi korak k zmanjševanju mišično-skeletnih težav je prepoznavanje dejavnikov, ki lahko pripomorejo k njihovemu nastanku. V nadaljevanju delavnice boste izpostavili ključna ergonomska priporočila povezana z zmanjševanjem tveganj za najpogostejše mišično-skeletne težave, kot so bolečine v spodnjem delu hrbta, v vratu in ramenih ter bolečine v zapestjih. Zadnji del delavnice bodo namenili seznanitvi z drugimi preventivnimi ukrepi ter se naučili izvedbe nekaterih ključnih vaj za preprečevanje prej omenjenih težav.

Več

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Prijava: Prijave na delavnico zbirajo najkasneje do ponedeljka, 16. marca 2020 preko spletne prijavnice. 

Dodatne informacije: Dodatne informacije dobite po telefonu na številki: (05) 662 58 34 oz. po e-pošti: spot.obalnokraske@gmail.com.



Nazaj